Seimo vadovo teigimu, dėl to, ar R. Žemaitaitis galės likti Seimo vicepirmininko poste, turės tartis pats R. Žemaitaitis, buvę jo frakcijos kolegos „tvarkiečiai“ ir valdančioji koalicija. Tačiau, pabrėžė Seimo pirmininkas, gali būti surengta ir „tvarkietį“ iš posto išverčianti procedūra nes, tvirtino V. Pranckietis, R. Žemaitaitis jam yra sakęs, kad trauktis iš Seimo vicepirmininko pozicijų nesiruošia.

„Lygiai taip pat, kaip yra kalbama apie mane, būtų galima kalbėti ir apie poną Žemaitaitį. Pavaduotojai renkami visai kadencijai pagal Statutą. Tad turėtų būti taip pat atstatydinimo procedūra tokia pati, jeigu bus tokių iniciatyvų“, – „Žinių radijui“ sakė V. Pranckietis.

„Aš kalbėjausi su juo, jis pats nesiruošia trauktis, matyt, kad atstatydinimo procedūra arba įvyks, arba jis dirbs visą kadenciją“, – kalbėjo Seimo pirmininkas.

Rugsėjo 10 d. Seime iš sugriuvusios frakcijos „Tvarka ir teisingumas (Suvereni Lietuva)“, „socialdarbiečių“ frakcijos ir Mišrios Seimo narių grupės pasitraukę politikai įregistravo naują frakciją, kuriai suteikė pavadinimą „Lietuvos gerovei“. Frakcijos seniūnu tapo „tvarkietis“ Vytautas Kamblevičius. Jo teigimu, R. Žemaitaitis turėtų trauktis ne tik iš Tvarkos ir teisingumo partijos pirmininko, bet ir iš Seimo vicepirmininko pareigų.

Trečiadienį Seime susirinkusi partijos Tvarka ir teisingumas valdyba svarstys apie partijos ateitį, pokyčius ir jos dabartinio pirmininko Remigijaus Žemaitaičio likimą poste.

Netekti posto gali ir Seimo pirmininkas. „Valstiečių“ lyderiai yra sakę, kad jau artimiausiu metu bus inicijuota nepasitikėjimo Seimo pirmininku procedūra.