Pasak Viktoro Pranckiečio, pagal projektą numatyta, kad Seimo nariai už praleistą posėdį galėtų netekti 5 proc. atlyginimo.

„Poveikio priemonių nėra ir dabar rengiamas ir bus teikiamas Seimo nario teisių ir pareigų įstatymas, kuriame bus numatyta sankcijos už posėdžių nelankymą. Ir jokios čia pataisos atskiros turbūt nereikės, nes tame įstatymo projekte numatyta 5 proc. už vieno posėdžio nepateisintą nebuvimą. Tai jeigu posėdžių per mėnesį bus 8-9 ar 10, galima susilaukti rimtos sankcijos už jų nelankymą“, - „Žinių radijui“ trečiadienį sakė V. Pranckietis.

„Tvarkiečio“ siūlyme numatoma, kad parlamentarų lankomumas būtų skaičiuojamas ne pagal užsiregistravimą posėdžiuose, o pagal balsavimus - aktyvumas juose turėtų siekti 75 proc. Pasak V. Pranckiečio, toks lankomumo skaičiavimas galimas.

„Į tą užregistruotą projektą V. Kamblevičius galėtų teikti savo siūlymus, Europos Parlamente taip ir yra - pagal balsavimus. Nieko naujo čia turbūt neišrastume. Tikrai taip, Seimo nariai turi dirbti savo darbą ir būti savo darbo vietoje“, - tikino jis.

Anot Seimo Pirmininko, rinkėjai turi kontroliuosi Seimo narius ir taip užtikrinti, kad jie dalyvautų balsavimuose ir būtų savo darbo vietoje.

„Grįžkime atgal prie žmonių galimybės kontroliuoti. Tegul kiekvienas savo išrinktojo paklausia susitikimuose: kur buvai, kodėl nedalyvavai, kodėl nebalsavai, ką veikei? Tada gal tas žmogus turėtų didesnę pareigą“, - teigė V. Pranckietis.

V. Kamblevičiaus teigimu, pernai posėdžiuose dalyvavo 60 proc. Seimo narių.