„Kai mums pavyksta įgyvendinti Vyriausybės programą, padaryti daug darbų, tai opozicija visada yra tuo nepatenkinta ir tą nepasitenkinimą reiškia visokiais būdais. Jeigu pastebėsime opozicijos visus veikimus, dažniausia tai būdavo kokie nors statutiniai „pagalių“ kaišiojimai arba proceso trukdymai, nors rezultatas vis tiek būdavo pasiekiamas toks pats, tik tai užimdavo daugiau laiko“, - komentuodamas opozicijos nepasitenkinimą, žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Seimo vadovas apgailestavo, kad opozicija nepasinaudojo Statuto galimybėmis ir nepateikė alternatyvios savo programos.

„Kritikuodama mūsų Vyriausybės programą, ji nepateikė savo alternatyvios programos. Statute tai irgi numatyta, tai statutinės normos negerbimas“, - mano V. Pranckietis.

Kaip ELTA jau skelbė, matydamas pavojų šalies demokratijai ir tai, kad grėsmė jai kyla iš paties Seimo, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją „dėl šiurkščių Seimo statuto pažeidimų ir pastangų paminti demokratinę valstybės santvarką“.

Kreiptis į etikos sargus politiką paskatino Seimo nutarimo projekto „Dėl nepasitikėjimo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) nariu Viliumi Semeška“ svarstymas.

G. Landsbergio nuomone, demokratija atsidūrė pavojuje, ir ji turi būti apginta.