Trečiadienį Vyriausybė pritarė pirminiam kitų metų biudžeto projektui, pagal jį Seimui tektų 32 mln. 313 tūkst. eurų, tai yra beveik 3,7 mln. eurų mažiau nei šiemet.

„Seimo pirmininkas nusivylė tokiu finansų ministro siūlymu ir mano, kad tai yra neatsakingas žingsnis, keliantis nereikalingą susipriešinimą tarp Seimo vadovybės ir Vyriausybės“, – BNS sakė V. Pranckiečio atstovas spaudai Paulius Žeimys.

Seimo pirmininko teigimu, kitų metų biudžeto mažinimas nėra racionalus žingsnis, žinant, kad valstybės tarnautojų darbo sąlygos yra įtvirtintos įstatymu, kuris turės būti įgyvendintas, ir žinant, kad kitąmet bus minimas Sausio įvykių trisdešimtmetis.

„Esminiai akcentai, dėl ko buvo prašoma be reikalo nemažinti Seimo biudžeto, yra finansiniai įsipareigojimai Seimo darbuotojams, konkrečiai jų darbo užmokestis, ir Sausio 13-osios memorialo prie Seimo atnaujinimas jo saugumui užtikrinti“, – teigiama komentare.

V. Pranckietis tvirtino, kad naudosis savo kaip Seimo nario teise ir registruos siūlymą 2021 metų biudžeto projektui, kuris užtikrintų parlamento poreikius.

Rugsėjo pradžioje Seimo valdyba nepritarė Finansų ministerijos siūlymams dėl kitų metų parlamento biudžeto ir jį nutarė projektą grąžinti su prierašu, kad priimti įstatymai dėl darbo užmokesčio turi būti vykdomi.

Seimo kanceliarija taip pat prašė kitų metų biudžete numatyti 109 tūkst. eurų šalia parlamento rūmų esančiam Sausio 13-osios memorialo remontui, nes būtina jį remontuoti.

Sausio 13-osios memorialą sudaro 1990 metais parlamento rūmus nuo sovietų kariuomenės puolimo saugojusių barikadų blokai, uždengti stiklu.