„Manau, kad mes esame įsipareigoję ilgesniam laikui, tai yra visai kadencijai. Prezidento ir Seimo rinkimai yra du skirtingi rinkimai“, – Žinių radijui trečiadienį sakė parlamento vadovas.

Valdančioji „valstiečių“ frakcija antradienį pritarė lyderio Ramūno Karbauskio planui trauktis iš valdžios rinkimų pralaimėjimo atveju.

„Manau, kad diskusijų turėtų būti daug daugiau, frakcijoje - taip pat“, - „Žinių radijui“ trečiadienį sakė V. Pranckietis. Pasak jo, R. Karbauskis, pastarąją savaitę kelis kartus viešai deklaravęs kontraversiškai vertinamą sumanymą, frakcijai tai pristatė tik šios savaitės antradienį.

„Tai buvo nederinta nuomonė su frakcija, dabar ji derinta. Bet kada ji (buvo pareikšta. - ELTA) praėjusią savaitę - ji nebuvo su niekuo derinta. Su frakcijos žmonėmis, kiek aš žinau, nekalbėta, ir tada frakcijos žmonės (buvo. - ELTA) pastatyti buvo prieš faktą ir klausė, kaip čia viskas įvyko. Po to, kai buvo paaiškinta, kad čia taip reikalinga, matyt, taip ir buvo priimtas sprendimas“, - kalbėjo Seimo vadovas.

Partijai, teigė V. Pranckietis, „valstiečių“ pirmininko sumanymas nėra naudingas, nes, pasak jo, jei visgi po prezidento rinkimų įvyktų pirmalaikiai rinkimai vargu ar „valstiečiai“ galėtų tikėtis tokių pat gerų rezultatų kaip 2016 m. vykusiais rinkimais į Seimą.

„Tikėtis dabar po tokių įvykių tokių pat gerų rezultatų kaip turėjome tada - tikrai ne. Antras dalykas, nenaudinga tuo, kad mes nebegalėtume baigti įgyvendinti tų programos dalių, dėl kurių esame įsipareigoję“, - apibendrino V. Pranckietis.

R. Karbauskio teigimu, nesėkmė prezidento ir Europos Parlamento rinkimuose rodytų, jog „valstiečiai“ prarado visuomenės pasitikėjimą, todėl turėtų užleisti vietą konservatoriams.

V. Pranckiečio nuomone, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai pirmalaikiai rinkimai būtų nenaudingi, nes rezultatai turbūt būtų prastesni nei 2016 metų rinkimuose.