Seimo vadovo nuomone, balsavimas buvo būtinas tam, kad ministras pirmininkas žinotų tikrąją partijos tarybos nuomonę, o tą, pasak V. Pranckiečio, užtikrino anoniminis balsavimas.

„Man buvo labai gera girdėti, kad trys balsai buvo prieš. Tai reiškia, kad ta demokratija slaptu balsavimu yra atviresnė“, - „Žinių radijui“ trečiadienį teigė V. Pranckietis, pridūręs, jog, matant tokį pasitikėjimą, jis skatintų S. Skvernelį tęsti veiklą ir po naujojo prezidento inauguracijos.

Taip pat, pridūrė V. Pranckietis, partijos pirmininko Ramūno Karbauskio pasitikėjimo klausimas buvo nukeltas daugumos tarybos narių nuomone.
„Dauguma pritarė nuomonei, kad tas pasitikėjimo pasitikrinimas įvyktų po trečiųjų rinkimų - Europos Parlamento“, - teigė V. Pranckietis.

Komentuodamas, kokį pasiektą partijos rezultatą EP rinkimuose jis traktuotų laimėjimu arba pralaimėjimu, Seimo pirmininkas tvirtino, kad bendro nutarimo partijoje kol kas nėra. Vis dėlto V. Pranckietis užsiminė, kad pralaimėjimą traktuotų, jei nepavyktų laimėti nė vieno mandato.

„Blogas laimėjimas būtų vienas iškovotas mandatas, o visi kiti laimėjimai būtų geri“, - konstatavo parlamento vadovas.

ELTA primena, kad LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis yra pareiškęs, jog nesėkmės Prezidento ir Europos Parlamento rinkimuose atveju „valstiečiai" trauksis iš valdančiosios daugumos.

Išankstinis balsavimas Prezidento antrajame ture bei rinkimuose į EP prasidėjo pirmadienį ir tęsis iki gegužės 24 d. Pagrindinė rinkimų diena bus sekmadienį - gegužės 26 d.