„Aš manau, kad ne pagrindo, bet poreikio tai daryti (nėra)“, – žurnalistams Seime pirmadienį sakė parlamento vadovas.

Jis tvirtino, kad idėja dėl postų perskirstymo iki šeštadienį įvykusio LSDDP steigiamojo suvažiavimo jam nebuvo girdėta.

Šios naujos partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas teigė, kad įsikūrus LSDDP jos atstovai sieks susiderėti su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga dėl naujos koalicijos sutarties. Šiuo metu valdančiąją daugumą Seime yra sudariusios „valstiečių“ ir LSDDP frakcijos.

G. Kirkilas tvirtino, kad derybose dėl partijų koalicijos sutarties bus siekiama „lygių pozicijų įvairiose srityse, ne tik Seime, bet ir Vyriausybėje“.

Jis nenurodė konkrečių pozicijų, kurių siektų LSDDP, tačiau užsiminė, jog po valstybės tarnybos pertvarkos gali keistis departamentų vadovybės, į jas pretenduotų ir naujos partijos atstovai.

Seimo pirmininkas teigė, kad tokie pareiškimai tikriausiai skirti didinti naujos partijos žinomumui.

„Čia gal tik labiau toks į išorę, kad girdėtųsi, kad būtų girdimi, kad lyg atstovaujame savo interesams, bet mes turime užtikrinti nuoseklų darbą, pastovų darbą ir ramybę, o ne kokius nors judesius“, – sakė V. Pranckietis.

Anot jo, galimybė su LSDDP derėtis dėl naujos koalicijos sutarties dar bus vertinama.

Ši partija susikūrė pernai rudenį skilus Socialdemokratų partijai (LSDP), kai ji nusprendė pasitraukti iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“.

Tokiam sprendimui nepritarusi dalis įtakingų partijos senbuvių pasitraukė iš LSDP ir įkūrė Socialdemokratų darbo frakciją Seime.