„Žinot, frazės labai skambios, bet turbūt jose reikėtų neieškoti prasmės, bet reikėtų kitą kartą, galėtume norėti, kad būtų pasakyta tiesiai šviesiai, o ne tiktai epitetais, kuriuose mes ieškome po to gilesnės prasmės. Tai reikėtų įvardinti tiesiai, kas turima omenyje“, - „Žinių radijui“ sakė Seimo vadovas.

Tačiau, pabrėžė V. Pranckietis, prezidentės Dalios Grybauskaitės kalboje jis išgirdęs ir tai, ką pats yra ne kartą akcentavęs.

„Aš išgirdau tą patį sakinį, kurį esu sakęs daug kartų, kad partinė sistema yra labai svarbi demokratijos dalis ir kad partinė sistema turi būti stiprinama ir kad ji turi būti vertinama garbingai“, - kalbėjo V. Pranckietis.

Antradienį perskaitytame metiniame pranešime D. Grybauskaitė negailėjo kritikos šalies politinėms partijoms ir politinei sistemai. Anot šalies vadovės, šiandien jos yra silpnos, pavargusios ir nukraujavusios.

Prezidentė vaizdžiai kalbėdama pabrėžė, kad Seimas kėsinasi į žmonių laisvę ir demokratiją.

„Parlamentas - Laisvės kovų bastionas - tampa pasikėsinimų į žmonių laisvę ir demokratiją šaudykla, iš kurios pokši vien drausti ir bausti. Persekiojimas ir draudimai verčia žmones jaustis svetimais savo šalyje“, - metiniame pranešime sakė šalies vadovė.