„Kiekvienas kandidatas pasirenka, kaip jis nori, o šiuo atveju, kuomet yra daugiau pasiūlymų (I. Šimonytei. – ELTA) nei galimybių, tai pasirinko pagal prioritetus. Jeigu dalyvauti frakcijos posėdyje nėra prioritetas, tai yra kandidato pasirinkimas ir tiek. Kuomet renkasi penkiasdešimt žmonių Seime ir Seimo didžiausioje frakcijoje pasiklausyti, tai aš pasirinkčiau pagal prioritetus ir tokį susitikimą (rinkčiausi. – ELTA) kaip prioritetinį (...)“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė V. Pranckietis.

Seimo vadovas taip pat teigė, kad dar nežino, kurį kandidatą palaikys Prezidento rinkimuose, tačiau, atkreipė dėmesį jis, frakcijos posėdis gali padėti lengviau apsispręsti.

„(Sprendimo. – ELTA) dar nepriėmiau, ir šiandien susitikimas bus svarbus tam, kad galėčiau lengviau apsispręsti“, – teigė V. Pranckietis.

Trečiadienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Seimo frakcijos posėdyje, kuriame bus sprendžiama, kam pareikšti paramą antrajame Prezidento rinkimų ture, lankysis kandidatas į prezidentus Gitanas Nausėda. Politinės paramos klausimą taip pat aptars Socialdemokratų darbo partija.

„Valstiečiai“ planavo susitikimą su abiem kandidatais, tačiau Ingrida Šimonytė jau yra pareiškusi, kad posėdyje nedalyvaus, nes esą likusį laiką iki rinkimų skiria „kampanijos priemonėms“. Savo pozicijas anksčiau „valstiečių“ užduotais klausimas ji yra pareiškusi paštu.

Tiki, kad abu kandidatai į prezidentus nori būti atviri

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia, kad kandidatų į prezidentus štabų ginčas dėl rinkimų kampanijų finansavimo - atvirumo apraiška. Seimo vadovas tiki, kad tiek Gitanas Nausėda, tiek Ingrida Šimonytė nori būti visuomenei atviri, o šis ginčas būtent tai ir parodo.

„Tai yra atvirumo apraiška, vienas štabas iš kito štabo reikalauja daugiau atvirumo. Vienas kitam pareiškė kažkokius klausimus, VRK jau pasakė, kad įvertins tas išlaidas ir, manau, viskas bus vieša ir žinoma. Manau, abu kandidatai nori būti atviri ir nenori kažko nuslėpti“, - trečiadienį "Žinių radijui" teigė V. Pranckietis.

ELTA primena, kad įtampa tarp kandidatų į prezidentus šią savaitę išaugo atsiradus nesutarimams dėl išlaidų rinkimų kampanijoms. Kandidatės į šalies vadovus I. Šimonytės štabo vadovas Paulius Lukauskas kreipėsi į VRK dėl kandidato į prezidentus G. Nausėdos politinės kampanijos finansavimo bei stebėsenos.

G. Nausėdos štabo komunikacijos vadovas Aistis Zabarauskas bet kokius kaltinimus atmeta.

Pasak jo, tai yra gerai suplanuotas puolimas bei bandymas nukreipti dėmesį nuo fakto, kad I. Šimonytę finansiškai gausiai rėmė konservatoriai.