„Ponia Širinskienė nėra nei frakcijos seniūnė, nei partijos pirmininkė, ji yra vieno komiteto pirmininkė. Ji neturėtų kalbėti už frakciją ar už partiją. Gal reikėtų susilaikyti“, - „Žinių radijui“ trečiadienį sakė V. Pranckietis.

Seimo vadovo teigimu, jei visgi derintis dėl naujos koalicinės sutarties jo užimamas postas tebėra ant derybų stalo ir jį siekiama pakeisti, tai turi būti organizuojama nepasitikėjimo procedūra.

„Kirkilas (Seimo vadovo posto – ELTA) atsisakė, o Širinskienė neatsisakė. Aš nežinau, kas čia bus. Jeigu bus kažkokių iniciatyvų reikšti nepasitikėjimą tai jos turi būti ir pareikštos, o ne tik pasikalbėti po stalu“, - teigė jis, pridurdamas, kad pats negali jaustis garantuotas, kad iniciatyvų pakeisti jį užimamose pareigose neatsiras.

„Politikoje negali būti iki galo viskuo garantuotas, kokios atsiras iniciatyvos“, - apibendrino V. Pranckietis.

Šiuo metu tarp V. Pranckiečio ir valdančiųjų tvyro įtampa, kai, prasidėjus deryboms dėl koalicijos formavimo, viešai imta kalbėti, kad Seimo vadovo postas turėtų atitekti „socialdarbiečiams“. Seimo pirmininkas pareiškė, kad iš einamų pareigų nesitrauks.

Pastarąją savaitę „socialdarbiečiai“ pareiškė, kad jų Seimo vadovo postas nebedomina.