„Mano akimis, tai vis dėlto buvo daroma viskas, kad būtų vertinama ne (kandidatų – ELTA) kompetencija, ne patirtis, o vertinama kažkas kita. Ir tos kitos sąlygos, matyt, nulėmė balsavimą“, – trečiadienį LRT radijo laidoje kalbėjo V. Pranckietis.

Seimo pirmininkas sakė galintis tik spėlioti, kas iš parlamentarų palaikė teisėjų kandidatūras, o kas balsavo prieš jas. Visgi V. Pranckietis akcentuoja, kad bet kokiu atveju tai buvo laisvas parlamentarų pasirinkimas.

„Kas neišrinko tų asmenų, tai turbūt tik vienas dievas žino, kadangi balsavimas slaptas, ir dabar mes galime tik spėlioti, kas yra balsavę prieš, kas yra balsavę už, ir galų gale tai yra jų laisvas pasirinkimas“, – teigė politikas.

V. Pranckietis akcentuoja, kad nepaisant to, jog Seimas antradienį nepatvirtino pasiūlytų trijų naujų teisėjų kandidatūrų, Konstitucinis Teismas ir toliau tęsia savo darbą.

„Konstitucinis Teismas yra su visais teisėjais, ir kol naujieji teisėjai neprisieks, senieji teisėjai tęsia savo veiklą, savo darbą“, – kalbėjo V. Pranckietis, akcentuodamas, kad Konstitucinio Teismo teisėjai yra pareigingi žmonės, kurie tikrai nedarys desperatiškų veiksmų ir nepasitrauks iš darbo, kol nebus paskirti naujieji teisėjai.

ELTA primena, kad Seimas antradienį nepaskyrė naujų trijų Konstitucinio Teismo (KT) teisėjų. Nepatvirtinta buvo Seimo pirmininko V. Pranckiečio pasiūlytos Ingridos Danėlienės kandidatūra, prezidento Gitano Nausėdos pateikta Giedrės Lastauskienės kandidatūra bei Algio Norkūno kandidatūra į KT teisėjus.