„Ministro ieškoma, dar kartą pakartosiu (...). Aš nežinau premjero dabartinės padėties su ministru. Aš žinau, kad ruošiasi teikti, bet tai yra jo prerogatyva, jis, matyt, tą kandidatą ar kandidatę ir pateiks. Taip, ministerija turi turėti vadovą, ir aš esu už tai, kad ši diskusija pasibaigtų ir visos aplinkosaugos problemos būtų sprendžiamos“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė V. Pranckietis.

Seimo pirmininkas parlamentaro J. Sabatausko pateiktas Vyriausybės pataisas, kurios įpareigotų premjerą ne vėliau kaip per 15 dienų pateikti prezidentui naują ministro kandidatūrą, vadina proginėmis. Pasak V. Pranckiečio, Teisės departamento išvadose pažymėta, kad Seimo nario pataisos neatitinka Konstitucijos bei procedūrinių dalykų. Todėl, Seimo vadovo teigimu, tai buvo nekeičiantis situacijos, o dar labiau situaciją aštrinantis projektas.

„Pirmiausia turi atitikti Konstituciją, ir procedūra turi būti atlikta iki pat pabaigos, tai, manau, šitas projektas buvo sustabdytas ne veltui, o labai teisingai, nes tai yra nekeičiantis situacijos, o tą situaciją aštrinantis projektas“, – teigė V. Pranckietis.

Antradienį Seimo narys J. Sabatauskas pateikė Vyriausybės pataisas, kurios įpareigotų premjerą laikytis atsakingo valstybės valdymo principo ir ne vėliau kaip per 15 dienų pateikti prezidentui naują ministro kandidatūrą.

Tačiau jos nesulaukė pritarimo po pateikimo, už jas balsavo 36 Seimo nariai, prieš buvo 33, susilaikė irgi 33 parlamentarai. 60 balsų projektas buvo atmestas, už jo tobulinimą pasisakė 36 Seimo nariai.

„Sunku pasakyti, ar ministro nerandama, ar jo tiesiog neieškoma“, – svarstė J. Sabatauskas.

Aplinkos ministerija vadovo neturi jau nuo pernai gruodžio pradžios, kai premjeras S. Skvernelis inicijavo Kęstučio Navicko pasitraukimą.

S. Skvernelis į laisvą aplinkos ministro vietą siūlė „socialdarbietės“ Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą, tačiau ją prezidentė D. Grybauskaitė atmetė.

Aplinkos ministro pareigas laikinai eina energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.