„Žiūrint į turinį, dabar yra išplėstas ir turinys. Anksčiau ta komisija buvo verslo įtakos politikams tyrimas, dabar (...) dingo žodis „verslas“ pavadinime, atsirado platesni tikslai. Dar nesuvokiu iki galo, kokių tikslų nori ta komisija pasiekti, bet jeigu ji neteks prasmės, jeigu rezultatai niekur neveda, tada gal ji ir nereikalinga“, – trečiadienį Žinių radijo laidai „Pozicija“ sakė parlamento vadovas, komentuodamas liberalo Eugenijaus Gentvilo siūlymą panaikinti komisiją.

V. Pranckietis teigė ir pats turįs kvietimą ateiti liudyti komisijai. V. Pranckietis apgailestavo, kad komisija neatsižvelgė į jo prašymą pateikti klausimus iš anksto.

„Dabar laukia ir mano eilė toje komisijoje kalbėti. Nežinau, apie ką turėčiau kalbėti, klausimų iš anksto negaunu, nors prašiau, kad noriu pasiruošti, kad pagerbdamas komisiją atsakyčiau kompetentingai, nes daug laiko jau praėjo (nuo įvykio – BNS)“, – sakė Seimo pirmininkas.

Seimas praėjusių metų rugsėjo pabaigoje sudarė komisiją aiškintis suinteresuotų asmenų ar jų grupių galbūt neteisėtą įtaką, poveikį rinkimų eigai, koalicijų formavimui, parlamentinių frakcijų, atskirų politikų darbui, partijų ir visuomeninių judėjimų veiklai bei finansavimui, teisėkūros procesams, valstybės valdomų įmonių, viešųjų įstaigų vadovų, valdymo ar priežiūros organų narių rinkimui, skyrimui.

Seimo pirmininkas į komisiją kviečiamas dėl galimo poveikio Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos nariams.

A. Širinskienės komisija aiškinasi, ar V. Pranckietis su Seimo nariu Povilu Urbšiu nedavė nurodymo VTEK nariams iš pareigų atleisti buvusį komisijos Prevencijos skyriaus vedėją Mindaugą Siaurį.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis dėl šio atvejo P. Urbšiui net grasino surengti apkaltą.