„Reikėtų pirmiausia pasitarti, pasišnekėti, o ne iškelti garsią frazę, kurią svarsto visa Lietuva. Lygiai taip pat buvo per Prezidento rinkimus, kai buvo pasakyta, kad trauksimės iš valdžios (...). Reikėtų, kad su kuo nors (R. Karbauskis – ELTA) tartųsi. Nes iš frakcijos narių pareiškimų ir žmonių, su kuriais aš kalbėjau, jiems visiems buvo naujiena“, - „Žinių radijui“ teigė V. Pranckietis.

„Aš manau, kad eilinį kartą buvo pakalbėta už premjerą“, - akcentavo jis.

„Valstiečių“ partijai anksčiau priklausęs, tačiau po konflikto su R. Karbauskiu iš jos pasitraukęs V. Pranckietis teigia abejojantis, ar S. Skverneliui vesti LVŽS sąrašą rinkimuose būtų gera mintis.

„Aš manau, kad „valstiečių“ partijai tai būtų gal ir gerai, bet nežinau ar tai būtų gerai S. Skverneliui. Jis partijai populiarumo pridėtų, bet ar partiją pridėtų populiarumo jam?“, - svarstė V. Pranckietis.

ELTA primena, kad pastarosios savaitės penktadienį R. Karbauskis po Kaune vykusio „valstiečių“ Tarybos posėdžio užsiminė, kad LVŽS sąrašą Seimo rinkimuose galėtų vesti premjeras S. Skvernelis.

Politiko teigimu, S. Skverneliui vesti partijos sąrašą būtų logiška, nes jo reitingas tarp „valstiečių" yra aukščiausias.

Pirmadienį S. Skvernelis socialiniame tinkle pareiškė esantis dėkingas „valstiečiams“ už pasiūlymą, tačiau, ar juo pasinaudos, šiandien atsakyti dar negali. Visgi, pabrėžė Vyriausybės vadovas, jei jis nuspręs toliau likti politikoje, tą darys kartu su „valstiečių“ partija.

R. Karbauskio teigimu, jei visgi premjeras LVŽS rinkimuose vesti negalėtų, pirmuoju numeriu sąraše, ko gero, būtų įrašytas jis pats.

Kartu R. Karbauskis pabrėžia, kad penktadienį po Kaune vykusio „valstiečių“ Tarybos posėdžio jis premjerui pateikė ne pasiūlymą, tačiau tik pasamprotavo, žurnalistui uždavus konkretų klausimą.