Kartu jis išreiškė abejonę, kad šią kandidatūrą palaikys Seimas.

„Nederintos (kandidatūros – ELTA). Su mūsų frakcija nederintos, su koalicija irgi nederintos. Nelabai suprantu tokio Seimo pirmininko elgesio, bet čia jo problemos. Jis, nederindamas, pakišinėja tam tikrus žmones, kuriuos jis įvardina. Kaip gali nederindamas tikėtis, kad paims Seimas ir palaikys vieną ar kitą kandidatūrą?“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė R. Karbauskis.

„Kažkokiu būdu tikimasi, kad Seimas subalsuos abejingai. Ne, Seimas nesubalsuos abejingai. Galima šnekėti, kad bus pristatyta jau pateikta kandidatūra, bet iš tikrųjų šnekame apie KT. Mes neturėtume daryti taip, kad žmonės kažko tikėtųsi, o po to Seimo nariai kažkaip kitaip vertina. Tokios kandidatūros turėtų būti iš anksto derinamos“, – pridūrė LVŽS lyderis.

ELTA primena, kad V. Pranckietis ketvirtadienį įregistravo nutarimo projektą, kuriuo siūloma I. Danėlienę paskirti KT teisėja.

Seimas, vadovaudamasis Konstitucija, Konstitucinio Teismo įstatymu ir atsižvelgdamas į Seimo pirmininko teikimą, spręs dėl KT teisėjos paskyrimo.

Siūloma, kad nutarimas įsigaliotų 2020 m. kovo 19 d.