Beveik kiekvieną vakarą čia vyksta neoficialios automobilių varžybos. “Negalima išskirti vien tik Lampėdžių. Ant ledo važinėjame ir Kauno mariose”, - teigė vienas nenorėjęs prisistatyti aštrių pojūčių mėgėjas.

Adrenalino sukelti pojūčiai

“Kol kas mūsų dar labai mažai. Daugiausiai visi susirenka vakarais. Aplink karjerą būriuojasi nemažai žmonių. Jie stebi įspūdingus pasirodymus. Čia renkasi įvairių profesijų atstovai. Skirtingi ir automobiliai”, - pasakojo greičio mėgėjas.

Šią savaitę vieną vakarą čia buvo pastebėtas ir žinomas verslininkas bei būsimosios Kauno miesto tarybos narys Tautvydas Barštys. Ant ledo jis suko ratus su savo prabangiuoju visureigiu “Hummer”. “Vaizdas tikrai buvo įspūdingas”, - teigė vienas šio reginio stebėtojų.

Šeštadienio popietę Lampėdžiuose pasirodė pirmieji adrenalino mėgėjai. Iš pradžių jie po užšalusį karjerą tampė prie automobilių prikabintose rogutėse sėdinčius vaikus, o vėliau išbandė ir greičio ruožus. Kartais per pakilusį sniegą net nesimatė automobilių.

“Nemanau, kad šis pomėgis yra rizikingas. Tikrai neperžengiame tam tikrų ribų. Policija? Man neteko susidurti su pareigūnais”, - teigė vienas vairuotojas.

Vienišas žvejys

“Ryte čia buvo apie 20 žvejų, tačiau, matyt, nieko nepagavo ir nuėjo namo. Man kimba ne taip blogai”, - pasakojo vienintelis šeštadienio popietę ant Lampėdžių karjero buvęs žvejys. Jis teigė, kad siaučiant pūgai gaudyti žuvį kur kas maloniau. “Tai tarsi savęs išbandymas. Žvejoju “ant avižėlės”, - sakė žvejys.

“Kauno dienai” netoli Lampėdžių karjero gyvenantys žmonės pasakojo, kad nuo ekstremalų vairuotojų labiausiai kenčia žvejai. “Jiems tenka sprukti, kai čia pasirodo automobiliai”, - teigė gyventojai. Tačiau sutiktas žvejys tikino, kad automobilių mėgėjai jam netrukdo. “Juk ant manęs neužvažiuos. Koks mano reikalas, kad jie čia laksto”, - sakė jis.

Slidinėjimo bumas

Įvairiose Kauno vietose savaitgalį netrūko slidinėjimo mėgėjų. Ši žiema jiems tarsi savotiška atgaiva. “Jau neprisimenu tokios puikios žiemos. Būtų puiku, kad sniegas išsilaikytų iki vasario”, - teigė slidininkai. Bene mėgstamiausia jų susibūrimo vieta yra Kleboniškyje. Kiti renkasi Kauno marių prieigas. Netrūksta slidininkų Ringauduose ir Lampėdžiuose.