„Pirmiausia, aš noriu visų ATSIPRAŠYTI ir paprašyti ATLEIDIMO dėl susiklosčiusios situacijos. Antra, aš pažadu: tikrai parašysiu visas savo mintis, motyvus ir priežastis, bet kiek vėliau. Nes dabar noriu kad visi išsisakytų iki galo. Juk vis vien verdiktai paskelbti ir aš esu pasmerktas net neišklausytas...

Ačiū už kantrybę ir supratimą“, – feisbuke rašė tenoras V. Vyšniauskas.

Delfi primena, kad solistas, užsienyje geriau žinomas Kristian Benedikt vardu, sekmadienį Vladimirui Putinui draugiškos šalies – Baltarusijos scenoje atliko ariją iš operos „Otelas“.

Nacionalinio Operos ir baleto teatro vadovas Jonas Sakalauskas sakė esąs šokiruotas. Sako, kad šį kartą raudona linija buvo peržengta.

„Atvyksta į Baltarusiją, dalyvauja „Gala operos“ koncerte, išvakarėse prieš atvykstant V. Putinui. Man atrodo, kad tai yra ne tik peržengtos bet kokios raudonos linijos, tai yra veikimas prieš Lietuvą“, – kalbėjo J. Sakalauskas.

Į tokį tenoro apsisprendimą džiuginti A. Lukašenkos liaudį sureagavo ir valdžia. Kultūros ministras Simonas Kairys sako esantis priblokštas.

„Sunku buvo net ir patikėti tokia naujiena, tokia žinia. Mūsų tenoras ne tai, kad ant banano žievės užlipo, bet į pačią ugnį įėjo. Kitaip vertinti to aš neturiu žodžių. (…) Akivaizdu, kad po šio poelgio ir ateityje kils klausimai – kaip vertinti, ar jis jau gali lipti Lietuvoje ant scenos, ar ne. Šiuo atveju aš manau, kad pasekmės bus aiškios, žiūrint į renginių organizatorius, koncertines įstaigas“, – sakė S. Kairys.

Nacionalinio Operos ir baleto teatro vadovas J. Sakalauskas sako, kad V. Vyšniauskas teatre jau nebėra pageidaujamas.

„Operos ir baleto teatro durys, kol esu čia, šiam solistui, deja, bus užverstos tol, kol aš čia būsiu. Šią dieną koncertuoti Minske, arba Maskvoje, arba Kryme – tai iš esmės yra beveik karo nusikaltimas“, – teigė J. Sakalauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)