Referendumas dėl pilietybės išsaugojimo, kuriame bus sprendžiama, ar Lietuvos piliečiai, įgiję kitos NATO ar ES šalies pilietybę, galės išsaugoti Lietuvos pilietybę, vyks gegužės 12-ąją.

Vyriausybės kanceliarijos užsakymu vasario 18-28 d. atlikto „Spinter tyrimai“ gyventojų nuomonės apklausos duomenimis, apie vyksiantį referendumą žino 80 proc. šalies gyventojų, jame dalyvauti apsisprendę du trečdaliai (65 proc.) apklaustųjų.

49 proc. respondentų nurodė, kad informacijos apie referendumą nepakanka. Televizija ir internetas nurodyti kaip patogiausi kanalai informacijai apie referendumą gauti.

Mėnesį truksiančia kampanija siekiama informuoti Lietuvos piliečius apie referendumą dėl pilietybės išsaugojimo, jo svarbą Valstybės ir Tautos gyvenimui ir pakviesti aktyviai dalyvauti jame išsakant savo poziciją. Kampanijai pasirinktas šūkis „Pilietybė svarbu. Aiškumas svarbiausia. Spręskime visi.„

Referendumo dėl jau turimos Lietuvos pilietybės išsaugojimo, o ne dėl dvigubos pilietybės, viešinimo kampanija vykdoma Lietuvos Respublikos Seimo pavedimu.