Analitikas Maksimas Milta „Delfi TV“ laidoje „Iš esmės“ pabrėžė, kad tokių epizodų, kai atrodė, jog Kremlius yra itin nepasitenkinęs Lukašenkos režimu, buvo ir anksčiau.

Anot jo Baltarusija šiuo metu de facto yra Rusijos vakarinė apygarda ir Rusijai yra labai svarbi kaip papildoma erdvė. Vis dėlto, teigė M. Milta, V. Putinas A. Lukašenkai gali turėti priekaištų.

„Tikėtina, kad Putinas norėtų sukalbamesnio partnerio, sąjungininko. Lukašenka labai dažnai pažada, bet neįgyvendina savo pažadų, taip jis sugeba išsilaikyti valdžioje. Reikia pripažinti, kad jis turi tam tikrą intuiciją ir per tuos visus metus nuo 1994 metų išmoko, kaip laviruoti. Net ir dabartinėje situacijoje Baltarusija yra bene ištikimiausia Rusijos sąjungininkė, nėra ištikimesnės sąjungininkės nei Baltarusija, nepaisant aibės pavyzdžių, kai Lukašenka neišpildydavo tų pažadų, kurie oficialiai buvo pranešami“, – aiškino M. Milta.

Vis dėlto jis abejojo, ar būtent šiuo metu V. Putinui būtų naudinga keisti A. Lukašenką, mat galima sakyti, kad dabartinė Baltarusija neturi nei politinio, nei ekonominio savarankiškumo – praktiškai bet kurioje srityje Baltarusijos gyvenime dominuoja Rusija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)