B. Navickaitė: sakiau, kad ateisiu su vaiku, bet jis nenorėjo matyti dukters

Kone dvigubai už P. Gražulį jaunesnės 31-erių palangiškės teigimu, santykių metu jis kalbėdavo apie norą kartu susilaukti vaikų, tačiau pati to neplanavusi: „Jis pats kalbėdavo apie tai, aš tiesiog karpiau ausim. Tiesiog pasiklausydavau jo kalbos, ir tiek.“

P. Gražulis tikino, kad nėštumas jam buvo didelė staigmena, nes, anot jo, B. Navickaitė buvo prisipažinusi, kad yra nevaisinga: „Žmogus pasakė, kad dešimt metų yra nevaisinga, nepastoja, vaiko nesusilaukia. Kaip atsitiko, taip atsitiko.“

Tai patvirtino ir pati Birutė. „Aš ilgą laiką nepastojau. Tą dalyką jis sužinojo tik tada, kai aš jau buvau nėščia. Dabar jis tą apsuko ir naudoja prieš mane, – teigė palangiškė. – Kad aš dešimt metų nepastojau, jis sužinojo tik tada, kai buvau nėščia.“

B. Navickaitės teigimu, nėštumo metu ji nesulaukė P. Gražulio palaikymo, priešingai – išgirdo pasiūlymą nutraukti nėštumą.

Seimo narys Petras Gražulis penktą kartą tapo tėvu?

Moteris teigė, kad anksčiau norėjo susilaukti vaikų, tačiau jau buvo nuleidusi rankas. „Kažkada buvo toks noras, bet tas noras buvo išblėsęs. Netikėjau“, – teigė palangiškė.

Birutė prisipažino, kad nėštumas buvo lengvas: „Nebuvo iš viso jokių požymių, išskyrus tai, kad pilvas augo.“

Balandį dukros susilaukusi palangiškė nusprendė netylėti ir viešai prabilo apie penktąjį parlamentaro vaiką. „Jei jis būtų įžeidinėjęs tik mane vieną... – kalbėjo B. Navickaitė. – Iš pradžių labai skaudėjo, paskui buvo liūdna, dabar iš viso nieko nebejaučiu.“

B. Navickaitė DELFI papasakojo, kada užsimezgė santykiai su P. Gražuliu.

„Mes susitikome birželio 2 dieną, kad aš nėščia, sužinojau rugpjūčio 2 dieną. Pirmą vakarą su mano bičiuliu ir Petru nuvykome į mano namus. Bičiulis dar pasiėmė merginą. Petras liko nakvoti mano namuose, tiesiog. Dar nieko tarp mūsų nebuvo. Kitą dieną jis man į darbą atvežė rožių puokštę. Labai gražiai bendravo, vakarienes darydavo, kiekvieną dieną grįžusi iš darbo rasdavau vakarienę padarytą. Jis beveik visą laiką būdavo čia, kiek būdavo Palangoje, tiek būdavo pas mane“, – atvirauja B. Navickaitė.

Petras Gražulis

Anot jos, P. Gražulis iki jai sužinant, kad laukiasi, kalbėjo apie vaikus. Esą, jei ji pastos, bus tik jo. Birutė sako, kad P. Gražulis savo elgesiu rodė ir šiek tiek pavydo. Vis užsimindavo, kad ji gali ką kitą susirasti.

Po žinios apie nėštumą viskas apvirto aukštyn kojomis

Tačiau visas P. Gražulio meilumas ir asistavimas, pasak Birutės, baigėsi sužinojus apie nėštumą. Jai itin užkliuvo tai, kad jis nevengė įžeidinėti, tačiau, kai įžeidimai palietė vaiką, moteris sako jau neapsikentusi. Esą P. Gražulis dukrą pavadino bjauria.

„Sakė, bijau, kad nuo manęs pabėgsi, kalbėjo apie vaiką, sakė, jei tu turėsi jį – aš turėsiu tave. Apie vaiką jis kalbėjo tuomet, kai aš jau buvau nėščia, tačiau dar to nežinojome“, – atvirauja Birutė.

Dėl pykčių ir nesutarimų ji pripažįsta kone pasidavusi jo spaudimui darytis abortą. Birutės teigimu, jau net buvo užsiregistravusi pas medikus. Tačiau sako, kad niekada nenorėjo atsisakyti kūdikio.

Užvirus konfliktams, P. Gražulis, anot moters, jos darbe paliko pinigų.

„Kai buvau penktą mėnesį nėščia, jis atėjo pas mane į darbą ir padėjo tris tūkstančius, o paskui koneveikė, kad aš – barakuda, sakė, gavai tris tūkstančius, atiduok. Atsakiau: „Atvažiuok, pasiimsi, yra visi tavo pinigai.“ Nevažiuoja, nepasiima. Kur man juos dėt, pro langą mest? Daug kartų klausiau, ar tikrai galiu tuos pinigėlius panaudoti.

Kadangi nusipirkau butą su paskola, man reikėjo jį įrengti. Nesamdžiau darbuotojų, pati būdama nėščia, tvarkiau lubas, sienas, įpusėjus devintam mėnesiui, bute keičiau grindis. Nusiunčiau jam nuotraukas ir žinote, ką pasakė?

„Mažai padaryta“. Aš jo neprašiau, nesakiau „duok pinigų“. Yra žinutės“, – atvirauja moteris.

Dar kartą pinigų moteris sako sulaukusi jau gimus kūdikiui, tačiau P. Gražulis tuo metu vėl atsisakė pamatyti ir ant rankų paimti dukterį. Tąkart davė 2 tūkstančius eurų.

„Eiliniam žmogui tai tikrai nemažai, bet jis tiek davė metams. Sakiau, kad ateisiu su vaiku, bet jis nenorėjo matyti dukters“, – pasakoja moteris ir neslepia, kad skaudžiausia, jog vyras viešumoje sudaręs visiškai kitokį įvaizdį.

Esą iki nėštumo tiesiog nešiojo ant rankų, o po žinios apie kūdikį viskas apvirto aukštyn kojomis.

Teigia, kad P. Gražulis gali turėti ir daugiau vaikų

Dar vienas dalykas, kuris moteriai neduoda ramybės, – ji gali būti ne viena tokią patirtį turinti moteris. P. Gražulis esą ne kartą jai sakęs, kad buvo ir kitų moterų, yra užsiminęs, kad viena buvo prabilusi apie nėštumą. Kas nutiko, tiksliai nepaaiškino. Tik pasakęs, kad, kai pareikalavo DNR, istorija su vaiku „susitvarkė“.

DELFI susisiekė su P. Gražuliu paklausti, ar jis iš tiesų yra šnekėjęs apie kitus vaikus, tačiau parlamentaras nepanoro kalbėti, greitai padėkojo už skambutį ir net neišgirdęs klausimo nutraukė pokalbį.

Po to, kai palangiškė drįso viešai prabilti apie penktą P. Gražulio vaiką, savo nuomonę apie parlamentarą išrėžė ir „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

„Atrodo, kad čia ne pirmas vaikas jo nesantuokinis, jis jų turi ne vieną. Tik tiek, kad gal vienom mokėdavo, kitom nemokėdavo, kita moteriškė neapsikentusi yra į Airiją išvažiavusi su dukra“, – kalbėjo „tvarkiečių“ lyderis.

R. Žemaitaitis teigė artimiausiu metu pasiūlysiantis „Tvarkos ir teisingumo“ prezidiumui pašalinti P. Gražulį iš partijos.

P. Gražulis: vaikas mažiukas dar, tėvo nepažins, tai dar nebuvau

„Taip išėjo, neatsakingas esu, viešai atgailauju“, – iš karto po žinos paviešinimo DELFI kalbėjo P. Gražulis, neneigiantis, kad moteriai siūlė darytis abortą.

„Neatsakingai pasielgiau. Žmogus pasakė, kad dešimt metų yra nevaisinga, nepastoja, vaiko nesusilaukia. Kaip atsitiko, taip atsitiko, – kalbėjo P. Gražulis. – Po pirmo karto tai atsitiko ir po trijų savaičių pasakė, kad laukiasi.“

Parlamentaro teigimu, jis su Birute bendravo „gal kokį gerą mėnesį arba du“. P. Gražulis, išgirdęs klausimą, ar per šį mėnesį jis su palangiške buvo suartėjęs daugiau nei vieną kartą, teigė: „Na taip, bet po pirmo karto ji pasakė, kad laukiasi. Po pirmo karto.“

Seimo narys teigia, kad neabejoja tėvyste. „Aš nekeliu to klausimo. Kadangi buvo tie santykiai, tai neabejoju.“ Vis dėlto DNR tyrimai bus atlikti. „Sprendžiant teisinius klausimus būtina tai padaryti, tai padarysime“, – patvirtino P. Gražulis.

Į viešumą iškilusius santykius P. Gražulis vadina klaida. „Padariau klaidą, mes visi esame tik žmonės. Kaip žinote, tik konservatoriai neklysta. Aš tikrai padariau klaidą ir dabar viešai atgailauju. Tegul būna man gailestingas Dievas, žurnalistai ir žmonės“, – kalbėjo Seimo narys.

Pavasarį gimusios dukros P. Gražulis dar nematė, tačiau teigia, kad jai išlaikyti jau skyrė 5 tūkst. eurų. „Prieš gimdymą 3 tūkst. eurų daviau, po gimdymo – 2 tūkst.“, – įvardijo parlamentaras.

Penkto vaiko susilaukęs P. Gražulis jo dar neaplankė. „Kadangi vaikas mažiukas dar, tėvo nepažins, tai dar nebuvau, – žurnalistams pripažino parlamentaras ir neslėpė, kad santykių nepalaiko ir su palangiške Birute. – Jūs matote, kokie santykiai yra. Jei ji viešai skelbia, tai ką, bus laimingesnė? Meilę mano pelnys? Manau, kad ne.“

P. Gražulis neabejoja – jo dukros mama jam vis dar jaučia šiltus jausmus, tačiau jis jaučiasi priešingai: „Jei žmogus tokiais būdais siekia prie savęs pritraukti vyrą, tokiais negarbingais, aš su tokiu žmogumi nenoriu daugiau bendrauti.“

2013-ųjų pabaigoje su žmona išsiskyręs P. Gražulis teigė, kad šiuo metu neturi artimos draugės. Su žmona parlamentaras susilaukė keturių vaikų.