Samoškaitė: Laisvės partija gali bandyti žaidimą apversti

Naujienų portalo tv3.lt žurnalistė Eglė Samoškaitė Žinių radijo laidoje „Įvykiai ir komentarai“ teigė, jog valdančiosios daugumos atstovei Laisvės partijai nebūtų naudinga palikti koaliciją.

„(Laisvės partija gali trauktis iš koalicijos, aut. p.), bet nelabai naudinga. Nes iki Seimo rinkimų yra dar likę ganėtinai daug laiko. Ir su 11 mandatų kažko labai nepridarysi, būnant opozicijoje. (…) Ir turint omenyje, kad neturi savo ministrų, neturi administracinio resurso, mažiau matomumo ir kitokių dalykų.

Tai trauktis yra visiškai nenaudinga, nebent būtų tik prieš rinkimus. O reikia turėti omenyje, kad šiuo aspektu Laisvės partija koalicijoje yra silpnesnė, nes ji neturi daug išeičių. O konservatoriai, nepaisant to, kad būtų labai nemalonu, jie galėtų bandyti ieškoti paramos, tarkime, Demokratų sąjungos gretose, ar panašiai“, – Žinių radijo laidoje „Įvykiai ir komentarai“ sakė E. Samoškaitė.

Jos teigimu, manevro laisvę valdančioji Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų TS–LKD) partija turi.

„Todėl Laisvės partija šiuo aspektu yra silpnesnė“, – įžvalgomis dalijosi žurnalistė.

Laisvės partijos spaudos konferencija „Dveji Laisvės metai: ką nuveikėme ir ką darysime toliau?“

Visgi, žaidimą Laisvės partija gali bandyti apversti.

„Bet aš manau, kad jie gali bandyti ar kanapių dekriminalizavimo, ar Civilinės sąjungos klausimais bandyti apversti žaidimą. Nežinau, kaip tai techniškai turėtų būti įgyvendinta. Bet tiesiog bandyti parduoti jį, bandant išmainyti kažkokį kitą svarbų klausimą.

Matėme, kad su biudžetu nebuvo to padaryta. Bet kažkokiais kitais klausimais tai tikrai gali įvykti. Ir kalbant su politikais atrodo, kad jie yra pasiruošę kažką tokio sugalvoti“, – kalbėjo E. Samoškaitė.

Žinių radijo laidos „Įvykiai ir komentarai“ pašnekovė E. Samoškaitė kalbėjo, jog pažiūrėsime, ar Laisvės partija sugebės gudriai sužaisti.

„Bet kad jie to norėtų, tai ženklų kažkokių matosi“, – tikino ji.

Naujienų portalo tv3.lt žurnalistė teigė, jog valdančiosios koalicijos narės Laisvės partijos ateitis – miglota.

„Jie neturi kandidatų į merus labai stiprių. Pavyzdžiui, Elektrėnuose kandidatuoja gana stipri jų kandidatė, bet tik viena. Bet ji yra vienmandatininkė. Tai reiškia, kad jai laimėjus, Laisvės partija kuriam laikui galbūt netenka vieno mandato Seime, sumažėja koalicija.

Vilniuje netikiu, kad Tomas Vytautas Raskevičius galėtų iš tikrųjų laimėti. Galbūt taip, bet neduočiau už tai dešinės rankos nukirsti. Nėra nieko tokio, kas liudytų jiems šviesią ateitį, pokytį žaidime“, – kalbėjo Žinių radijo pašnekovė.

Malinauskas: partijai trūksta politinės patirties

Tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas laidoje sakė pastebintis, jog paprasčiausiai Laisvės partijai trūksta politinės patirties.

„Tai, kaip jie atėjo, su kokia poza, su kokiais šūkiais – galbūt opozicijoje buvo galima taip elgtis. Reikėjo kai kuriuos dalykus tiesiog ramiai susiderinti, susidėlioti ir griežtai laikytis, ko mes norime. Dabar mes matome, kad tie klausimai, kurie buvo svarbiausi jiems yra užstrigę.

Bendrai aš sunkiai įsivaizduoju politinę jėgą, kuri Lietuvoje darytų didelius statymus, kad patrauktų rinkėjus dekriminalizavus marihuanos naudojimą. Tai yra visiškai smulkus klausimas ir tai neturėtų kažko iš esmės keisti“, – tikino S. Malinauskas.

Aušrinė Armonaitė

Jis užsiminė, jog kyla klausimas, kam oponuotų Laisvės partija, jei nuspręstų palikti valdančiąją koaliciją ir darbus tęsti opozicijoje.

„Liberalų sąjūdžiui, konservatoriams kartu su Darbo partija ir socialdemokratais? Aš manau, kad tai būtų sudėtinga. Ir partijos identitetas visai išnyktų“, – Žinių radijo eteryje kalbėjo vaizdo tinklaraštininkas S. Malinauskas.