„Šį savaitgalį turėjome beprecedentę tiek apimtimi, tiek trukme priemonę. Apie 4 tūkstančiai policijos pareigūnų dirbo nuo penktadienio vakaro iki vakar vakaro. Mums padėjo Lietuvos šaulių sąjungos nariai, Karo policijos darbuotojai, vidaus reikalų sistemos darbuotojai, visi kartu atlikome šį didelį darbą“, – sakė R. Požėla.

Policijos skaičiavimais, per ilgąjį savaitgalį vien patikros punktuose prie miestų buvo patikrinta apie 100 tūkstančių automobilių.

„Mūsų skaičiavimais vien patikros punktuose buvo patikrinta bemaž apie 100 tūkst. transporto priemonių. Kas šeštas automobilis neatitiko Vyriausybės nutarime nustatytų išimčių, tad buvo liepta apsisukti, jie neįleisti į konkrečią gyvenvietę“, – kalbėjo jis.

Per ilgąjį savaitgalį policijos pareigūnai surašė per 200 protokolų dėl karantino sąlygų pažeidimų.

„Be to, pasitaikė, kai buvo nevykdomi teisėti pareigūnų reikalavimai, buvo priešinamasi, turime ir ikiteisminių tyrimų. Tų protokolų ar pradėtų ikiteisminių tyrimų yra gana nemažai. Buvo sulaikyta ir neblaivių vairuotojų, užfiksuota kitų kelių eismo taisyklių pažeidimų. Esu įsitikinęs, kad ši priemonė buvo reikalinga“, – antradienio rytą sakė R. Požėla.

Jis aptarė ir šį savaitgalį padarytų nusikaltimų statistiką.

„Pačių įvykių buvo nedaug, bet jie gana sunkūs – du nužudymai artimoje aplinkoje, 8 sunkūs kūno sužalojimai naudojant peilį, kirvį. Neišvengėme ir skaudžių eismo įvykių – žuvo nepilnametis. Įvyko ir gana brutalus apiplėšimas“, – pasakojo policijos generalinis komisaras.

R. Požėla priminė, kad nuo balandžio 3-iosios, kai policijos pareigūnams buvo leista skirti baudas už karantino sąlygų pažeidimą, jų jau surašyta apie tūkstantis. Jis priminė, kad jei per 15 dienų nuo administracinio nurodymo įteikimo nebus sumokėta pusė minimalios sumos, baudos paskui didės.