Tokią nuostatą Seimo narių teisių, pareigų ir veiklos garantijų įstatymo projekte siūlo įteisinti Seimo narys „tvarkietis“ Vytautas Kamblevičius.

Sprendimus dėl darbo užmokesčio nemokėjimo priimtų Seimo valdyba.

V. Kamblevičius siūlo laikyti, kad Seimo narys nedalyvavo Seimo posėdyje, „jeigu jis neužsiregistravo visuose tos dienos Seimo posėdžiuose ir nedalyvavo bent trijuose ketvirtadaliuose iš anksto numatytų ir numatytu laiku įvykusių visų Seime balsavimų“.

V. Kamblevičiaus nuomone, šiuo metu Seimo Statutas akivaizdžiai leidžia piktnaudžiauti Seimo nariams dabartine tvarka.

„Pagal Statutą yra laikoma, kad Seimo narys dalyvavo Seimo posėdyje, jeigu jis užsiregistravo daugiau kaip pusėje iš anksto numatytų ir numatytu laiku įvykusių balsavimų tik dėl teisės akto priėmimo ir užsiregistravo visuose tos dienos Seimo posėdžiuose. Pažymėtina, kad šiuo metu Seimo nariai tik užsiregistruoja posėdžiuose ir pasišalina iš posėdžių salės“, - sako pasiūlymą įregistravęs V. Kamblevičius.

Jo duomenimis, vidutiniškai kiekvienas praėjusios kadencijos Seimo narys dalyvavo vos 54 procentuose visų balsavimų. „Tai reiškia, kad mūsų šalies gyvenimą reguliuojantys teisės aktai priimami nedalyvaujant pusei Seimo narių“, - sako V. Kamblevičius.