Bendrovės „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys sako, kad E.Masiulis pirmą kartą pakilo į aukščiausią reitingų vietą.

„Pagrindinai lyderiai, kaip ir anksčiau, buvo Dalia Grybauskaitė - 64 proc. teigiamas vertinimas - tai labaia aukštas rezultatas , premjeras Algirdas Butkevičius - 60 proc. - irgi aukštas. Bet tai nieko nauja, jokia čia sensacija, o trečioje vietoje pirmą kartą yra Eligijus Masiulis - 44 proc., tai yra jo paties rekordas pagal palankumą“, - LRT radijui sakė V.Gaidys.

Eligijus Masiulis
Pasak jo, pirmą kartą buvo reitinguojami tiesioginiuose rinkimuose išrinkti didžiųjų miestų merai, kurie gavo aukštus įvertinimus.

„Įdomiausia yra miestų merai, kurie anksčiau nebuvo reitinguojami - Remigijus Šimašius (Vilniaus meras - BNS) ir Matijošaitis (Visvaldas Matijošaitis - Kauno meras - BNS) - nebuvo aišku, kaip juos pasitiks visuomenė reitinguose. Šimašius užima 5 vietą - 43 proc. - daug. Matijošaitis yra mažiau žinomas - palankumas geras - 31 proc. teigiamų vertinimų, 18 proc. - neigiamų, tai geras teigiamas balansas“, - kalbėjo V.Gaidys.

Jo teigimu, tiesioginiai merų rinkimai pasiteisino, dėl to ir pasitikėjimas savivaldybėmis yra labai neblogas - „su pliuso ženklu“.

Pasak apklausos rezultatų, D.Grybauskaitę palankiai įvertino 63,9 proc. apklaustųjų (kovą - 60,2 proc.), A.Butkevičių - 59,7 proc. (54,7). 2 procentiniais punktais padaugėjo palankiai vertinančių E.Masiulį - juo pasitiki 44,2 proc. respondentų (prieš mėnesį - 42,1 proc.).

Beveik 2 proc. sumažėjo palankiai vertinančių vidaus reikalų ministrą Saulių Skvernelį - iki 42,8 proc.

Tarp palankiausiai vertinamų Vyriausybės narių išlieka krašto apsaugos ministras Juozas Olekas - 37,1 proc. (kovą - 32,7 proc.)užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius - 36,5 proc. apklaustųjų (35 proc.).

Gyventojų apklausą visuomenės ir rinkų tyrimo centras „Vilmorus“ atliko balandžio 10-19 dienomis, jos rezultatus šeštadienį skelbia „Lietuvos rytas“