Politologas Linas Kojala „Žinių radijui“ sakė, kad pagrindinis Sniego susitikimo klausimas bus Rusija, jos galimybės toliau veikti Ukrainoje, taip pat jos pačios išlikimo klausimas.

„Ekonominė krizė verčia permąstyti daug dalykų ir Kremliuje. Tai aš manau, kad yra labai svarbu, jog suburiami geriausi ekspertai iš Rusijos, nes akivaizdu, kad Vakaruose suvokimo ir supratimo, kas iš tikrųjų ir kaip viskas vyksta Kremliuje, stokojama. Ir geriausias to įrodymas – labai skirtingi vertinimai apie Vladimiro Putino vaidmenį. Yra teigiančių, kad Putinas yra tik tai viešasis Rusijos sistemos veidas, kuris atspindi tam tikrų elito sluoksnių priimtus sprendimus. O kiti jį pozicionuoja kaip visos sistemos smegenis. Todėl sukvietimas visų Rusijos ekspertų, tų, kurie patys buvo toje sistemoje, yra geriausias būdas bandyti nusibrėžti aiškesnį vaizdą“,- sakė L. Kojala.

Linas Kojala
Tačiau politologas teigė, didelių pokyčių nesitikintis.

„Lietuva bus centras, kuriame galbūt bus galima tikėtis burti tam tikrą ekspertų sluoksnį, šiek tiek nusibrėžti aiškesnį vaizdą, kas vyksta Rusijoje. Bet tikėtis, kad tai lems kažkokias permainas, sudėtinga“,- sakė L. Kojala.

Laida „Ryto espresso“ transliuojama darbo dienomis 6.05 val.

Visą laidos įrašą klausykite čia