„Jam (V. Putinui – red.) nebūtina, kad šitos kovos vyktų. Jam būtų naudingiau, kad šios kovos liautųsi, nes kol akivaizdžiai vyksta mūšiai, Minsko susitarimai neįgyvendinami, tuo daugiau Vakarai daro jam spaudimą. Jam svarbu, kad separatistai liktų įsitvirtinę Luhanske ir Donecke“, - laidoje „Aktualioji valanda“ sakė K. Girnius.

Principinis dalykas, anot K. Girniaus, V. Putinui yra išlaikyti įtaką Rytų Ukrainoje, užtikrinti ginklus separatistams. „Jam svarbiausia, kad siena būtų atvira, kad separatistai būtų ginkluojami ir čia jokių didesnių nuolaidų jis nėra pasiryžęs daryti“, - kalbėjo politologas.

Kęstutis Girnius
Pasak jo, V. Putinas galėtų daryti ne principines nuolaidas – pavyzdžiui, paleisti pagrobtą ukrainiečių lakūnę Nadeždą Savčenko.

Šiomis dienomis Vakarų Europos lyderiai, taip pat ir Ukrainos prezidentas Petro Porošenka, susėdo prie derybų stalo su V. Putinu Milane. V. Putinas susitikimą įvertino kaip „teigiamą“, tačiau be šių žodžių nebuvo jokių ženklų, kad pasiekti konkretūs įsipareigojimai sustabdyti konfliktą Ukrainoje.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia.