Rusijos branduolinį arsenalą akylai stebi JAV žvalgyba

Branduolinio ginklo panaudojimas kare su Ukraina yra beprasmis, teigia žinomas rusų politologas bei publicistas Andrejus Piontkovskis.

„Sunaikins vieną Ukrainos miestą, bus įvykdytas baisus nusikaltimas, žus dešimtys ar šimtai tūkstančių žmonių. Ar po to Ukraina nustos priešintis? Ar Vakarai nustos jai teikti pagalbą?“, – žmogaus teisių gynėjo ir apžvalgininko Marko Feigino tinklalaidėje retoriškai klausė A. Piontkovskis.

Kita priežastis, atgrasanti Vladimirą Putiną nuo branduolinio ginklo panaudojimo yra karinio Vakarų atsako neišvengiamybė.

Trečioji priežastis – kur kas subtilesnė. Norint panaudoti taktinį branduolinį ginklą, reikia duoti ne tik įsakymą, kuris nežinia ar bus įvykdytas, bet ir atlikti eilę techninių procedūrų. O esminė – branduolinę galvutę iš jos saugojimo vietos perveži ten, kur ji bus tvirtinama prie raketų ar panaudojama šaudant artilerija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)