Politologas Lauras Bielinis laidoje Delfi diena įvertino konservatorių ir valstiečių atotrūkį.

„Tai tikrai yra porinkiminis efektas. Dar kažkokių generalinių apibendrinimų daryti negalime, dar per anksti, juolab ir pandemijos įtaka visiems mūsų vertinimams taip pat didelė. Manau, kad kažkur vasaros pabaigoje matysime ryškėjančią tendenciją, kuria bus galima daugiau pasitikėti, nei dabartiniais tyrimais, kurie demonstruoja tą atitrūkimą tarp konservatorių ir valstiečių ne todėl, kad vieni labai geri, o kiti blogi. Tiesiog valdantieji yra valdžoje ir mes juos labai gerai matome, o valstiečiai šiandien persigrūpuoja“, – sako L. Bielinis.

Paklausus, ar konservatoriams bus lengva išlaikyti tokį atotrūkį, pašnekovas tikino, kad konservatoriams ir liberalams, tikėtina, bus sunku spręsti ateityje kilsiančias problemas dėl pandemijos, o reitingo klausimas tikrai išliks labai svarbiu.

Lauras Bielinis

„Aš manyčiau, kad tai nebus lengva, matome jau dabar, kad pandemijos suvaldymas yra sunki problema, o po pandemijos išryškės ekonominiai klausimai. Jau dabar skelbiama apie galimą bankrotų bangą, taigi iš tikrųjų konservatoriams ir jų koalicijos partneriams liberalams bus sunku spręsti problemas. Jiems bus sunku dėl to, kad daugelis žmonių bus nusivylę, daugelis verslininkų jausis nuskriausti, o tas problemas sprendžiant reitingo klausimas bus labai aktualus, ypač konservatoriams“, – sako L. Bielinis.

O pasiteiravus, ką naujausi reitingai turėtų parodyti kitoms partijoms, politologas tikino, kad kitos partijos turi ieškoti būdų, kaip priminti visuomenei apie save, nes jeigu išliks pasyvumo zonoje, žmonės paprasčiausiai nepastebės likusių partijų.

„Šie reiitngai rodo tik vieną dalyką – tos partijos, kurios aktyviai veikia politiniame lauke, jos konkuruoja dėl pirmenybės, visos kitos partijos, jeigu jos lieka pasyvumo zonoje, joms iš tikrųjų negresia nei reitingų žlugimas, nei visuomenės meilė“, – sako L. Bielinis.

Žinoma, tam tikrą įtaką valstiečių reitingams galėjo turėti ir lyderio Ramūno Karbauskio sprendimai.

„Tam tikrą įtaką tai padarė, bet aš pritariu tam veiksmui, kurį atliko Ramūnas Karbauskis. Šiandien po pralaimėjimo, nors ir frakcija Seime yra didelė, valstiečiai žalieji turi labai aiškiai sudėlioti pozicijas partijos viduje, pamatyti klaidas ir organizuotis kitiems rinkimams“, – tikino pašnekovas.

„Aš manau, kad mes matysime ne vien lyderį Ramūną Karbauskį, esantį už Seimo ribų, bet matysime ir Seime aktyviai veikiančius valstiečių politikus, bet palaukime. Matyt, jų planas yra netrukdyti kovai su pandemija, nes galima kritkuoti valdžią, bet tai sudėtingas dalykas, kurį nėra taip paprasta išspręsti“, – pridūrė politologas.

Anot politologo, jeigu konservatoriai išlaikys tempą, konservatoriams gali pavykti išlikti reitingų viršuje.

„Konservatoriai turi aiškiai suvokti gresiančią situaciją, bet jos neišsigąsti. Tiesiog reikia energingai veikti, sukurti strategiją ir laikytis to. Jeigu jie išlaikys tą tempą, manau, jie išliks reitingų viršūnėse, mūsų visuomenės palankumo zonoje, bet natūralu, kad tai nebus taip lengva“, – sako politologas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (408)