Seimo komiteto vadovo Vytauto Kurpuveso teigimu, abejonės dėl VPT vadovo užsienio kalbos žinių, kurios buvo privalomos siekiant šio posto, neišsklaidytos.

"Valstybės tarnybos departamentas informavo, kad Ž.Plytnikas komisijai pateikė dviejų bendrovių išduotas pažymas apie atitinkamas anglų kalbos žinias. Tačiau įstatymai numato, jog pretendento užsienio kalbos mokėjimo lygis turi būti įvertintas pokalbio metu, bet ne vėliau kokiais nors dokumentais", - sakė V.Kurpuvesas.

Ž.Plytniko anglų kalbos žinias mėginta patikrinti ir konkurso metu. Išgirdęs klausimą angliškai jis, pasak dienraščio, nesugebėjo į jį atsakyti, nepasižymėjo ir kalbėdamas lietuviškai.

Nepaisant to, buvusio ūkio ministro Dainiaus Kreivio bendražygis ir bendramokslis buvo paskelbtas konkurso nugalėtoju. Daugiau pretendentų į šį postą nebuvo.

V.Kurpuveso manymu, Ūkio ministerija turėtų įvertinti ne tik paaiškėjusias aplinkybes apie galbūt neskaidriai vykusį konkursą, bet ir naujai kylančias abejones dėl Ž.Plytniko gebėjimo vadovauti institucijai.

Ž.Plytnikas yra patekęs ir į Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos akiratį, kuri vertina spaudoje skelbtą informaciją, kad būdamas VPT vadovu Ž.Plytnikas dėstytojauja M.Romerio universitete, neturėdamas Ūkio ministerijos leidimo, ir kartu, anot komisijos, galbūt svarsto šios aukštosios mokyklos prašymus keisti viešųjų pirkimų sutarčių sąlygas ar pirkti paslaugas.