Generalinis komisaras Renatas Požėla padėkojo Vilniaus apskrities policijos viršininkui Sauliui Gagui ir kitiems pareigūnams už puikiai atliktą darbą: nėra nukentėjusių asmenų (nei pareigūnų, nei mitingo dalyvių), nesugadinti pastatai ar automobiliai.

Kai keli šimtai žmonių, pasibaigus mitingui Katedros aikštėje, patraukė Seimo link, teko juos stabdyti. Tačiau, pasak R. Požėlos, rimčiau kovoti su jais neprireikė.

S. Gagas sakė, kad jau nuo ryto Vilniaus prieigose pareigūnai dirbo kelio postuose: užfiksuoti 35 administraciniai nusižengimai (automobiliai be draudimo, techninės apžiūros ir pan.). Du asmenys turėjo būti saviizoliacijoje ir negalėjo dalyvauti mitinge, todėl jie buvo apgręžti.

Per dieną iš viso sulaikyta 20 asmenų: 19 už administracinius nusižengimus (vaikščiojo važiuojamąja dalimi, nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų ir t.t.). Vienas asmuo sulaikytas vadovaujantis Baudžiamuoju kodeksu: pas rasta narkotikų, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl disponavimo narkotikais be tikslo juos platinti.

Pasak S. Gago, stabdant Seimo link einančią minią pareigūnai žmonėms siūlė skirstytis, nepaklususius policijos reikalavimams teko sulaikyti.

Policija tarp mitingo dalyvių neužfiksavo asmenų, kuriems uždrausta lankytis tokiuose renginiuose. Tačiau pareigūnai dar analizuos mitingo vaizdo įrašus.

Vilniaus apskrities policijos vadas sakė, kad pareigūnai dirbs ir naktį, pasirengę galimai grėsmei.

R. Požėlos manymu, Katedros aikštė nėra tinkamiausia vieta tokiems renginiams, tačiau tai geriau, nei prie Seimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (590)