Pareigūnai neslepia, kad dažniausiai atvykusieji užsimiršta, kaip ir kur galima statyti automobilius, o ženklai ant Palangos tilto tampa „nematomi“.

Palanga ir pajūriu besigrožintys svečiai pareigūnams daug problemų nekėlė, tačiau štai palikti kultūringai automobilius pavyko ne kiekvienam.

Vos per kelias valandas daugiausia baudų gavo neapsižiūrėję vairuotojai. Gėlių su mergina užsukęs vaikinas, automobilį „Toyota“ paliko „T“ formos sankryžoje. Vaikinas ne iškarto suprato, už ką gavo baudą, tačiau pareigūnai jam paaiškino, kad taip statyti automobilį ir draudžiama, ir pavojinga.

„Atsiprašau, nepagalvojau“, – atsakė jaunas vyras ir pažadėjęs kuo greičiau sumokėti gautą baudą, su gėlėmis atėjusia mergina nuvažiavo.

Patruliuojantiems mieste pareigūnams teko suaugusiam vyrui ir kartu ėjusiai moteriai priminti, kad eiti bet kaip per važiuojamąją dalį – draudžiama. Vyras ir moteris atsipirko pastaba, tačiau jau po pokalbio su pareigūnais, jiems jau atsisveikinant, vyras patikino, kad jis – buvęs policijos kapelionas.

J. Basanavičiaus gatve paspirtukais atvažiavę kauniečiai nė nepristabdę užriedėjo ant tilto, nors kelio ženklai aiškiai nurodo, kad eismas čia draudžiamas. Pora iš Kauno prisipažino, kad nė nepažiūrėjo, kokie yra ženklai ir ėmė atsiprašinėti pareigūnų. Už tokį pažeidimą porai viešnagė pabrangs 20-čia eurų, mat abu baudą gavo pirmą kartą.

„O už ką bauda?“, – nustebo automobilį vos už perėjos Birutės gatvėje palikę mažeikiškiai. Dvi poros jau ruošėsi išvykti iš Palangos, kai išvydo už valytuvo paliktą policijos „dovaną“. Atvykėliai neapsižiūrėjo, kad vienos eismo juostos dalyje jie automobilius paliko netoli perėjos ir dar nepasibaigus ištisinei kelio žymėjimo linijai. Tokių pažeidimų, anot policijos pareigūnų, bene daugiausia – žmonės tiesiog pamiršta, kad taip pastačius automobilį realiai užblokuojamas eismas ir kiti eismo dalyviai priversti kirsti ištisinę kelio ženklinimo liniją.

Pakeliui į Vytauto gatvę policijos elektromobilio neišgirdo riedlente keliu važiavęs jaunuolis. Šuniu vedinas vaikinas sutriko, kai šalia jo ėmė mirguliuoti policijos automobilio švyturėliai, o sulaukęs pastabos, kad kelia pavojų sau ir gyvūnui, vaikinas dar pratarė „įsigazavau“. Baudą užsidirbęs jaunuolis patikino, kad gyvena čia, Palangoje, tačiau nepagalvojęs, kad elgiasi per drąsiai.

Jau Vytauto gatvėje pareigūnų dėmesį patraukė prie bažnyčios sustojęs BMW automobilis. Čia galima stovėti tik negalią turintiems vairuotojams ar juos atvežusiems artimiesiems. Du jauni vyrai neturėjo jokio negalią įrodančio dokumento, tad nuo baudos išsisukti nepadėjo net ir įjungtas avarinis signalas.

Kiek toliau toje pačioje gatvėje, šalia atnaujinto Kurhauzo, neįgaliojo ženklai taip pat ne visiems matomi. Antrą ratą pro šią vietą pasukę pareigūnai neslepia, kad čia išties nemažai vairuotojų drąsiai stato automobilius. Vos už kelių metrų kitas ženklas žymi, kad automobilius statyti jau gali visi. Tačiau išvydęs pareigūnus vienas vairuotojų suabejojo ir atėjęs paklausę, ar Palangoje dar gali nemokamai statyti automobilius.

Policijos pareigūnai sako, kad pajūryje dar tik prasideda didesnis žmonių judėjimas, tačiau be priežiūros nebus palikti nei vietos gyventojai, nei svečiai. Brangiau viešnagė nekainuos nė vienam, jei tik atvykusieji paisys ženklų ir kelių eismo taisyklių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (170)