Anot LPPS, vos nesužlugdęs didžiausios teisėsaugos institucijos L. Pernavas gali padaryti labai didelę žalą tokiai svarbiai tarnybai kaip STT.

„Būdamas generaliniu policijos komisaru L. Pernavas ėmėsi reformos policijoje, tačiau visa reforma buvo paremta lozungais ir šou, o ne realia ir atsakinga veikla. Vos pristačius, kaip ketinama reformuoti policiją, didžiausią teisėsaugos instituciją, sakėme – reforma taps Damoklo kardu profesionalumui. Tai šiandien ir matome, mūsų prognozės, kurias L. Pernavas vadino pasakomis, deja, tvirtinasi 100 procentų“, – LPPS pranešime spaudai cituojama profsąjungos pirmininkė Roma Katinienė.

LPPS vadovės manymu, jei L. Pernavas būtų pasiūlytas į STT vadovus, tai būtų spjūvis visai teisėsaugai į veidą.

„Tai būtų spjūvis teisėsaugos pareigūnams, kurių pagrindinės vertybės yra profesionalumas ir atsakomybė. L. Pernavas, būdamas policijos vadovu, nesugebėjo parodyti nei viena, nei kita“, – akcentuoja R. Katinienė.

LPPS pirmininkė tvirtina, kad būtent L. Pernavo sukurta reforma lėmė, kad iš policijos išėjo patyrę pareigūnai, todėl dabar yra susidaręs katastrofiškas jų trūkumas, dėl to nauji pareigūnai į gatves išleidžiami vos po 6 savaičių paruošimo.

„Viešojo saugumo situacija Lietuvoje prastėja kelis metus iš eilės, o gera statistika iš tiesų byloja ydingą tvarką – žmonės nebemato prasmės dėl smulkių vagysčių ar kitų nusikaltimų kreiptis į policiją, nes nebetiki, kad bus rezultatas“, – tikina R. Katinienė.

Jos teigimu, neigiama policijos pareigūnų nuomonė apie L. Pernavą neleistų jam tinkamai vadovauti STT.

„STT – išskirtinė tarnyba, kuriai taikomi itin aukšti kokybės standartai. Mūsų nuomone, šiai tarnybai reikia tvirto stuburo, racionalaus, švarios reputacijos kandidato. Neigiama nuomonė, kurią suformavo pats L. Pernavas dėl vykdomų reformų policijoje ir jos pasekmių, negebėjimo komunikuoti – silpnintų pačią instituciją, kirstų per jos reputaciją ir menkintų pasitikėjimą ja. L. Pernavas tarnybos kokybe tikrai negebės pasirūpinti. O gal valstybei reikia silpnos STT?“ – sakė LPPS vadovė.

DELFI, remdamasi savo šaltiniais skelbė, kad buvęs policijos generalinis komisaras, dabartinis Lietuvos policijos atašė Jungtinėje Karalystėje L. Pernavas gali būti siūlomas į STT vadovus. Pats L. Pernavas situacijos DELFI plačiau nekomentavo, o prezidentūra portalui teigė, jog kandidatų į STT vadovus yra ne vienas.

L. Pernavas policijos generalinio komisaro pareigas ėjo 2014-2019 m. Dalis pareigūnų profesinių sąjungų kritikavo jo vadovavimo policijoje laikotarpiu vykdytomis reformomis, kuriomis sujungta viešoji ir kriminalinė policija, atsisakyta nereikalingų pastatų, dalies darbuotojų, pertvarkytos pareigūnų funkcijos. Profsąjungos tvirtino, kad vykdant šias pertvarkas, neatsižvelgta į pareigūnų nuomonę, dalis jų, augant darbo krūviams, paliko sistemą.

ELTA primena, kad kovo pabaigoje baigiasi dabartinio STT direktoriaus Žydrūno Bartkaus kadencija. STT direktorių skiria prezidentas Seimo pritarimu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)