Vilniaus miesto savivaldybės vadovai kelia tikslą sostinėje įrengti specialias vietas – „dainyklas“ – kuriose ne tik būtų teikiamos viešojo maitinimo paslaugos, bet ir būtų suteikiama galimybė jauniems muzikos atlikėjams pademonstruoti savo talentus.

Ž. Rimkevičius LRT radijui antradienį teigė, kad svarbiausia, jog dėl „dainyklų“ veiklos nebūtų trikdoma vieša rimtis, nekiltų per daug triukšmo.

„Nes dažniausiai pranešimai būna, kur susiduriame, tai, kad nakties metu sklinda muzika iš baro, kavinės, klubo, ypatingai šiltuoju metų laiku, vasarą“, – LRT radijui pasakojo policijos atstovas.

„Esmė tame, kad („dainyklų“ veikla – ELTA) netrikdytų ir nekeltų pavojaus ramybei, poilsiui kitų žmonių, kad tas visas malonumas, muziko atlikimas ir klausymas neužgožtų kitų žmonių teisių. Nakties metas yra poilsio metas“, – dėstė Ž. Rimkevičius.

Jis priminė, kad, pagal įstatymus, nuo 22 val. iki 7 val. yra ramybės laikas. Ši nuostata, pasak policijos pareigūno, galioja visame Vilniuje, tad, pasak Ž. Rimkevičiaus, muzika neturėtų trukdyti tiems, kurie nori pailsėti.

„Atsižvelgiant į centro ir senamiesčio infrastruktūrą, manyčiau, kad savivaldybė, jeigu priims tokius sprendimus sukurti tokias vietas ar saleles, turėtų tikrai pamatuoti, įvertinti visą situaciją, nes tiek savivaldybei, tiek policijai numatyta ir pagal triukšmo lygio įstatymą įvertinti visas aplinkybes, vykdyti prevenciją. (...)

Neturi būti pažeistos kitų žmonių teisės. Nesvarbu, kad čia yra Vilnius, čia yra sostinė, čia yra trauka, čia yra centras, senamiestis“, – kalbėjo Ž. Rimkevičius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją