Pasak R. Požėlos, pareigūnai gyventojų judėjimo priežastis galės tikrinti ir savivaldybių viduje.

„Prie prieigų į savivaldybes grįžta kontrolės postai – tiek mobilūs, tiek stacionarūs. Policija vėl mobilizuojasi. Gali būti, kad asmenys gali būti patikrinti ir pačioje savivaldybėje, jei kils įtarimų, kad asmuo yra atvykęs iš kitos savivaldybės, pažeidžiant nustatytą tvarką“, – penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė policijos vadovas.

R. Požėla išskyrė prioritetus, kam pareigūnai skirs didžiausią dėmesį.

„Aiškus prioritetas bus kurortinėms vietovėms, lygiai taip pat ir būriavimuisi viešose vietose, nes matome tendencijas, kad asmenys vis tik neatsakingai elgiasi, besibūriuodami viešose vietose, ypatingai kalbu apie jaunimą. Bus atkreipas dėmesys į prekybos centrų aikšteles ir kitas vietas“, – teigė jis.

Komisaras kreipėsi į visuomenę, ragindamas būti sąmoningais, susilaikyti nuo vakarėlių privačiose erdvėse ir apie tokius atvejus pranešti policijai.

„Principas tas pats – policija atvažiuos ir išvažiuos tik tada, kai būsime įsitikinę, kad vakarėlis nutrauktas. Ir, aišku, protokolai visiems vakarėlio dalyviams“, – pažymėjo R. Požėla.

Kaip skelbta, judėjimas žiedinėse savivaldybėse išlieka galimas, tad pareigūnai, R. Požėlos teigimu, srautus kontroliuos prie žiedinių savivaldybių ribų.

„Planuojame šią savaitę dirbti naudojantis savo pajėgumais, o dėl ilgojo Velykų savaitgalio kreipsimės į mūsų socialinius partnerius – tiek vidaus reikalų, tiek kariuomenės struktūras ir prašysime jų pagalbos“, – akcentavo policijos generalinis komisaras.

Sustabdžius be priežasties judančius asmenis, pirmiausia, kaip atkreipė dėmesį R. Požėla, klausimą bus bandoma išspręsti geranoriškai.

„Jeigu vis dėlto bus piktybiškumas, žmonių bandymas piktnaudžiauti, apgaudinėti, tokiu atveju, deja, teks taikyti administracinių nuobaudų politiką“, – kalbėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (812)