Sekmadienį gauta 16 pranešimų apie galimus pažeidimus, daugiausiai iš Vilniaus, Kauno, Utenos apskričių.

Šeštadienį policija gavo 14 pranešimų, daugiausia dėl neleistinos agitacijos. Iš viso nuo balsavimo pradžios pradėti du ikiteisminiai tyrimai.

Visuomeninė organizacija „Baltosios pirštinės“ skelbia, kad iki 12 val. gavo apie 57 pranešimus apie galimus pranešimus. Skundžiamasi dėl politinės reklamos pažeidimų agitacijos draudimo laikotarpiu, daugėja pranešimų dėl rinkimų komisijų darbo.

„Prasidėjus balsavimui sulaukiama įvairių pastebėjimų apie balsavimo pažeidimus rinkimų apylinkėse. Daugiausiai skundų gaunama dėl neužantspauduotų ar neteisingai antspauduotų balsadėžių. Būta atvejų, kad ir po „Baltųjų pirštinių“ stebėtojų pastabų rinkimų apylinkės komisijos pirmininkai neatsižvelgia ir netaiso savo klaidų. Pastarieji atvejai perduoti apygardų komisijoms, nes balsadėžės neantspaudavimas laikomas šiurkščiu pažeidimu“, – rašoma pranešime.

Fiksuoti atvejai, kai rinkėjai gaudami biuletenį neina tiesiai į balsavimo kabiną, o koridoriuje atvirai pildo biuletenį poromis ar net bando juos išsinešti.

Gauta informacijos apie kelias apylinkėse, kuriose esančiose balsavimo kabinose buvo rasti kandidatų sąrašai, kuriuose pažymėta, už ką balsuoti. Pastarieji pažeidimai vietoje buvo išspręsti.

Rinkimų dieną gauta skambučių dėl neblaivių asmenų Vilniaus miesto, Vilniaus rajono ir kitose savivaldybėse. Piliečiai praneša apie rinkiminius plakatus, kabančius ant elektros stulpų ir kitose neleistinose vietose. Toliau tęsiasi skundai dėl piktybiškai važinėjančių ar matomose vietose specialiai paliktų automobilių su politine reklama. Apie šios atvejus pranešta policijai.