Išanalizavus situaciją, dar kartą akcentuota, kad laikantis Susirinkimo įstatymo nuostatų, prie LR Seimo negali rinktis tūkstančiai asmenų, nes norint užtikrinti 75 metrų atstumo nuo Seimo laikymąsi (pridedama vizualizacija), nes tam fiziškai trūksta vietos, informuoja Policijos departamentas.

Pareigūnai primena, kad dalyvavimas neteisėtuose susirinkimuose užtraukia atsakomybę tiek organizatoriams, tiek dalyviams. Už Susirinkimų įstatymo pažeidimus įstatymas numato baudą iki 600 eurų, taip pat gali būti skiriamas draudimas lankytis viešosiose vietose vykstančiuose renginiuose nuo vieno mėnesio iki aštuoniolikos mėnesių.

Pareigūnai aktyviai stebi viešą erdvę ir imasi priemonių užkardyti grasinimus ar neapykantos kurstymą, dėl neleistino priešingo visuomenės ar jos narių interesama elgesio yra įspėti keli asmenys. Dėl galimo neteisėto susirinkimo organizavimo Kauno apskr. policija įspėjo ir organizatorius.
Pareigūnams, dirbantiems renginiuose, taip pat nurodyta principingiau reaguoti į pranešimus, kurie gaunami iš įvykius nušviečiančių žiniasklaidos atstovų, taip pat pranešimus apie galimus išpuolius įvairiose redakcijose. Tokio pobūdžio renginiuose dirbantiems žiniasklaidos atstovams bus sudarytos saugumo zonos, iš kurių jie galėtų netrukdomai dirbti savo darbą.

Vykstant pasirengimui, svarstoma galimybė riboti eismą bei patekimą į miestą ar tam tikrą jo dalį, apie tai visuomenė detaliau bus informuota prieš artėjančius mitingus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (396)