Tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 277 str. 1 d., kuriame numatyta atsakomybė už kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimą.

Tiesa, pati medikė, susisiekęs su 15min, detaliau papasakojo aplinkybes ir kaltinimus vadina „raganų medžiokle“.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rita Stundienė DELFI patvirtino, kad ikiteisminis tyrimas dėl Kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo pradėtas pirmadienį, kovo 23 d. Antradienį prokuratūra tyrimą perdavė Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Šiame tyrime įtarimai niekam nepareikšti.

Pasak R. Stundienės, tyrimas pradėtas siekiant nustatyti ir įvertinti visas reikšmingas įvykio aplinkybes. Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Po to, kai praėjusį ketvirtadienį paaiškėjo, jog Ukmergėje dirbantis medikas užsikrėtė koronavirusu, ligoninė nustojo priimti pacientus, buvo uždaromi keli skyriai.

„Gydytojai izoliuojami, kurie turėjo vienokius ar kitokius sąlyčius, perorganizuojama įstaigos veikla, nepriimami nauji pacientai ir dalis skyrių bus uždarinėjama, o gydytojai – į karantiną“, – BNS penktadienio rytą sakė Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas.

Pasak jo, karantinas skiriamas ir iš šių skyrių išrašomiems pacientams.

„Mes nuo vakar ryto nieko naujo nepriimam“, – taip pat sakė meras. Asmenys, kuriems reikia medikų konsultacijų, kreipiasi į šeimos gydytojus, o esant skubios pagalbos poreikiui, kviečia greitąją medicinos pagalbą.

Ukmergėje fiksuota pirmoji mirtis dėl koronaviruso

Delfi primena, kad naktį iš penktadienio į šeštadienį Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešė apie pirmąjį mirties nuo koronaviruso atvejį.

Ministerijos atstovė neatskleidė nei mirusiojo lyties, nei tikslaus amžiaus, tačiau teigė, kad anksčiau mirusysis buvo gydytas Ukmergės ligoninėje.

Šeštadienio rytą prie Vyriausybės surengtoje trumpoje spaudos konferencijoje Sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis atskleidė daugiau informacijas apie pirmąjį Lietuvoje mirties nuo koronaviruso atvejį. Moteris iš ligoninės buvo išleista, tačiau po dienos blogai pasijuto ir mirė.

Pasak jo, šis atvejis labai neramina, nes Ukmergės ligoninėje dirbanti gydytoja, kuriai buvo nustatytas koronavirusas, nebuvo niekur išvykusi.

„Šiandien nustatyta 160 kontaktinių asmenų ir, kas liūdniausia, 127 gydytojai. Asmens sveikatos priežiūros specialistai bando išsiaiškinti, kurioje vietoj, kas galėjo paplatinti. Yra įtarimų, kad gali būti žmogus, atvykęs iš užkrėstų teritorijų į Lietuvą, kas nesilaikė saviizoliacijos ir karantino režimo. Dar sunku pasakyti, tyrimas vyksta, tikiuosi, specialistai, ras židinį, padės nustatyti kodėl plinta viduje“, – šeštadienį kalbėjo A. Šešelgis.

A. Šešelgis pripažino, kad šis atvejis gali reikšti, kad ligoninės tampa viruso plitimo židiniu. Dabar yra tiriama, ar mirusi moteris turėjo kontaktą su užsikrėtusia gydytoja. „Labai didelis ratas gydytojų, kurie turėjo kontaktą su užsikrėtusia moterimi, sudėtingiausias uždavinys bus nustatyti asmenį, per kurį prasidėjo“, – sakė jis.