Dėl viešų užgaulių komentarų laikinai policijos generalinio komisaro pareigas einantis Algirdas Stončaitis kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją. Pareigūnas neabejoja, kad tokie politiko akibrokštai peržengė leistinas ribas.

Nuo liežuvio nevaldančio politiko jau kliūva ir sadistinius policininkų polinkius esą toleruojantiems Seimo nariams. Daugiausia N.Puteikio kaltinimų policijos vadovybei - politiko asmeniniame interneto tinklaraštyje, apstu jų ir komentaruose prie kai kurių rašinių naujienų portaluose.

Antai komentuodamas pareigūnų veiksmus per kovo viduryje vykusį mitingą "Už teisingumą" konservatorius užsipuolė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininką Kęstutį Lančinską.

Į konservatoriaus nemalonę pateko ir Kauno policijos vadovas Algirdas Kaminskas. Jį Seimo narys vadina žiauriuoju. Kai kuriuose savo rašiniuose konservatorius policininkus vadina fašistais ir kaltina policijos vadovus, kad jie esą toleruoja jų sadistinius polinkius: "Visą gyvenimą dirbę kelių patruliais Skvernelis ir Požėla, dabar dėl nesąžiningų politikų atsidūrę policijos vadovų kėdėse, dangstantys žiaurųjį Kaminską, taip pat turėtų būti atleisti, nes jie dangsto sadistus policininkus ne tik Kaune, bet ir Elektrėnuose."

Policijos vadovybės įsitikinimu, N.Puteikis sąmoningai menkina policijos autoritetą, skatina visuomenę ja nepasitikėti. Anot policijos generalinio komisaro pavaduotojo, nors parlamentaro komentaruose minimos konkrečių pareigūnų, kurie su N.Puteikiu galėtų bylinėtis ir teismuose, pavardės, nuspręsta ginti visos institucijos garbę.

Tačiau N.Puteikis dėl savo užgaulių pareiškimų nesigaili. Jis įsitikinęs, kad vadindamas policininkus sadistais ar lygindamas mūsų teisėsaugą su Baltarusijos spalvų nesutirština. Konservatorius aiškino, kad tokią išvadą jam leidžia daryti keli neištirti pareigūnų smurto atvejai prieš senukus ar fiziškai už juos silpnesnius asmenis.

„Policijos vadovybė dangsto pareigūnų smurtavimo atvejus, kuriuos turėjo ištirti Seimas. Bet Seimas ir politikai tyli. Daugumai Seimo narių tinka, kad žmogus tampa komos būsenos ir joks tyrimas nevyksta. Policininkai sadistai gali siautėti toliau. Neabejoju, kad tokia situacija tinka ir Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkui Algimantui Salamakinui, kuris griūdamas ištirs policijos vadovų skundą ir mane pasmerks. Bet jis toks pats sadistas kaip ir žmogų prie Kariotiškių sąvartyno mušęs policininkas. Daugumai Seimo narių patinka smurtas ir todėl mes matėme tokį žiaurų elgesį su žmonėmis Garliavos šturmo metu. Nesiimu vertinti Garliavos bylų, bet man nepatinka smurtas, kurio griebiasi valstybės pareigūnai, vilkintys uniformą", – "Lietuvos rytui" kalbėjo apskųstas Seimo narys.

Prieš kelias savaites Seimo etikos sargai nutarė, kad N.Puteikis pažeidė Valstybės politikų etikos kodeksą. Toks sprendimas priimtas po to, kai dėl parlamentaro veiksmų kreipėsi Generalinė prokuratūra. Jos atstovai skundėsi, kad N.Puteikis kišosi į ikiteisminį tyrimą dėl savo žmonos brolio žūties. Tyrimą atliekanti prokurorė sulaukė politiko vizitų ir kaltinimų bylos vilkinimu, nežmoniškumu, pataikavimu turtingiesiems.

DELFI rašė, kad Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionių demokratų partija
nusiteikusi bausti bendražygį - jis gali būti nustumtas žemyn Seimo daugiamandatės rinkimų apygardos sąraše. Taip partijos Priežiūros komitetui rekomendavo partijos Etikos ir procedūrų komisija. Konstatuota, kad N. Puteikis aktyviai veikia prieš TS-LKD partijos tikslus ir programą.