"Tradiciškai pradedame šiltąjį sezoną, kurio metu į Kauno gatves išrieda šios mobilios transporto priemonės. Iš anksto žinome, kad šiemet darbo patruliams bus nemažai. Didesnio policijos pareigūnų dėmesio visuomenės saugumui pareikalaus didelės šventės mieste - Tarptautinės Hanzos dienos gegužės mėnesį ir rudeniop - Europos vyrų krepšinio čempionatas. Todėl norime, kad miesto svečiai matytų ir šį patruliavimo būdą.

Jau ne pirmus metus mūsų pareigūnai naudojasi riedžiais, tikrai galime patvirtinti, kad ši transporto priemonė pateisino mūsų lūkesčius - yra tyli, mobili, greita", - riedžių privalumus vardino Kauno apskrities policijos komisariato viršininkas A. Kaminskas.

Kaip ir anksčiau, minėtas transporto priemones savivaldybė iš privačios bendrovės išsinuomojo, nuomos mokestis bus mokamas miesto biudžeto lėšomis. Anot miesto tarybos sekretoriato vyriausiosios specialistės Vilijos Žukaitytės, Kauno savivaldybė iš privačios bendrovės riedžius nuomojasi jau nuo 2009 m. ir perduoda juos naudotis policijai.

Riedžiais Kauno policijos pareigūnai naudosis šiltuoju metu laiku - nuo gegužės 1 iki lapkričio 1 dienos. Šiomis transporto priemonėmis policininkai patruliuoja centrinėje miesto dalyje, senamiestyje, esant poreikiui, prižiūri viešąją tvarką ir miesto parkuose bei šalia paplūdimių.

Policijos pareigūnai pirmadienį su miesto savivaldybės vadovu R. Mikaičiu aptarė ir kitas saugumo užtikrinimo priemones bei jų platesnio panaudojimo Kaune galimybes. Artimiausiu metu komisariatas savivaldybei pateiks vietų mieste, kuriose reikėtų įrengti papildomas vaizdo stebėjimo kameras, sąrašą.