Lietuvos kelių policijos viršininkas Vytautas Grašys LNK pakomentavo naująją tvarką.

„Manau, kad tie visi pakeitimai, kurie dar kartą privers susimąstyti netinkamai besielgiančius transporto priemonių vairuotojus apie tai, kokia gresia atsakomybė už kelių eismo taisyklių pažeidimus, privers juos labiau paisyti kelių eismo taisyklių.

Policija tikrai neturi tikslo kuo daugiau konfiskuoti automobilių ir kuo daugiau paskirti baudų. Mūsų tikslas, kad mūsų keliai būtų maksimaliai saugūs ir tie vadinamieji „kelių gaideliai“ nekeltų pavojaus aplinkiniams“, – sakė Lietuvos kelių policijos viršininkas V. Grašys.

Anot jo, nuo lapkričio 1–osios dienos keičiasi tai, kad asmeniui pakartotinai vairavimas, neturint teisių, dėl to gali būti konfiskuojamas jo automobilis. V. Grašio nuomone šis pokytis vairuotojus turėtų priversti susirūpinti ir kelių eismo pažeidimų nebedaryti.

„Mes laikomės tuo nuomonės, kad tai paskatina paisyti kelių eismo taisyklių. Galbūt labiau susimąstyti apie daromą pažeidimą. Lygiai taip pat kalbame ir apie pakartotinį chuliganišką vairavimą. Iki lapkričio 1–osios dienos buvo piniginė bauda, po jos – galimybė konfiskuoti transporto priemonę.

Tai sąlygoja ir tai, kad labai pigiai įsigytas automobilis gali būti konfiskuotas ir žmogus patirs ne tik piniginę baudą, bet ir finansinių nuostolių, prarasdamas transporto priemonę“, – naująją tvarką komentaro Lietuvos kelių policijos viršininkas V. Grašys.

Jis teigė, jog atsiranda didesnė atsakomybę ir tiems, kurie vengia nurodyti, koks asmuo vairavo transporto priemonę.

„Apsimokėdavo kažkiek nepranešti, gauti nedidelę baudą. Bet įstatymo pakeitimai tokie, kad to daryti neapsimokės ir bus pakankamai nemaža bauda“, – LNK sakė pašnekovas V. Grašys.

Visą LNK pokalbį su V. Grašiu žiūrėkite čia: