Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis BNS sakė, kad šis tyrimas jau pradėtas praėjusią savaitę.

Naujienų portalas DELFI pirmadienį skelbia slapta darytus vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuotos galimos derybos dėl įkalinimo įstaigose laisvės atėmimo bausmes atliekančių asmenų balsavimo už Darbo partiją. Filmuotoje medžiagoje užfiksuota, kaip tariamasi dėl kalinių paramos "darbiečiams" Vilniaus miesto vicemerui Jonui Pinskui ir jo žmonai Živilei. Kalbama apie konkrečias sumas, dėliojami balsavimo instrukcijų kaliniams mechanizmai.

Pasak DELFI, įrašuose - nurodymai, už ką kaliniai turėtų balsuoti, o už ką – ne, bei paaiškinimai, kaip įkalintiesiems bus atlyginta už jų balsus. Kaip kalinių motyvavimo priemonę, balsų "pardavėjas" nurodo, pavyzdžiui, tai, kad balsavimo dieną dalis nuteistųjų paprasčiausiai nebus mušami.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas teigė, jog šią informaciją vertinti reikia labai rimtai.

"Teisėsaugos institucijoms reikia atiduoti šitokius dalykus. Vertins VRK. Bet mes dar tos medžiagos neturime. Ir aš tikiuosi, kad vertins labai griežtai. Norėčiau pirma tą medžiagą pamatyti", - sakė Z.Vaigauskas.

Vaizdo įrašus DELFI gavo dalyvaujant Liberalų ir centro sąjungos kandidatei į Seimą Jurgitai Gintautaitei.

Suskaičiavus daugumą rinkėjų balsų, Seimo rinkimuose pirmauja "darbiečiai", antri lieka socialdemokratai.

Dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo per išankstinį balsavimą ir rinkimų dieną policija Lietuvoje iš viso yra pradėjusi 12 ikiteisminių tyrimų.