Apie tai buvo pranešta ketvirtadienį surengto Seimo posėdžio pradžioje.

Pranešimo tekstą perskaitė posėdžiui pirmininkavusi Rima Baškienė.

„Norėčiau perskaityti pranešimą, kad Seimo narys V. Poderys nuo sausio 23 dienos nelaikyti manęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos nariu, pranešu, kad dirbsiu Mišrioje Seimo narių grupėje“, – parlamentaro pranešimą perskaitė R. Baškienė.

V. Poderys BNS paaiškino ir savo pasitraukimo motyvus.

„Dėl įvairių svarbių klausimų nuomonės skyrėsi, vienas iš tų paskutiniųjų yra balsavimas dėl rinkiminės sistemos“, – savo sprendimą palikti frakciją BNS komentavo V. Poderys.

„Ir dabartinės batalijos, politinis klimatas, politinės diskusijos, kurios, man atrodo, yra ne apie valstybę, o apie kažką kitą, aš nenoriu būti su jomis tapatinamas“, – pridūrė parlamentaras.

Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis ir Virgilijus Poderys

Jis sakė kol kas neturintis planų jungtis prie kitos politinės grupės.

„Valstiečių“ vadovas Ramūnas Karbauskis ketvirtadienį prieš plenarinį posėdį Seime žurnalistams teigė, kad V. Poderys jo dar neinformavo apie savo sprendimą.

„Valstiečių“ lyderis tik priminė, kad V. Poderys dažnai elgdavosi kitaip nei dauguma frakcijos narių. „Jis dažnai balsuodavo kitaip“, – sakė R. Karbauskis.

DELFI primena, kad V. Poderys nepalaikė valdančiosios koalicijos frakcijos, kai buvo bandoma atmesti prezidento Gitano Nausėdos veto dėl rinkimų kartelės sumažinimo iki 3 procentų. Posėdyje jis nepasirodė. Veto atmesti nepavyko vieno balso skirtumu.

Tai yra dar vienas praradimas valdančiajai koalicijai. Iš frakcijos „Lietuvos gerovei“ pasitrauks Kęstučiui Bartkevičiui, frakcija žlugo ir visi buvusios frakcijos nariai atsidūrė Mišrioje Seimo narių grupėje. Faktiškai, jau tada valdančiosios koalicijos neliko. Išėjus V. Poderiui, „valstiečių“ frakcija mažėja iki 48 narių.