Daug kur iškris nedideli krituliai. Daugiausia tai bus lietus, bet vietomis gali kartu pasirodyti ir šlapdriba. Aukščiausia temperatūra pasieks 2-7 laipsnius šilumos. Utenoje bus vos 2-4, Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje 3-5, Šiauliuose 4-6 laipsniai šilumos. Šilčiausia diena numatoma Klaipėdoje – 5-7 laipsniai šilumos.

Pirmadienio naktį taip pat daug kur numatomi nedideli krituliai, daugiausia šlapdriba. Vietomis galima silpna lijundra ir plikledis. Išliks šiaurės rytų vėjas.

Žemiausia temperatūra bus nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 laipsnių šilumos. Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Klaipėdoje temperatūra svyruos apie nulį, o Panevėžyje ir Utenoje gali atšalti iki 1 laipsnio šalčio.

Dieną kritulių iškris mažiau. Nedideli krituliai iškris tik kai kur, tačiau šiluma bus menka. Oras sušils vos iki 0-5 laipsnių šilumos.

Nuo antradienio Lietuvos orams vis didesnę įtaką turės aukšto atmosferos slėgio sūkurys. Savaitės viduryje žymesnių kritulių nenumatoma. Naktimis daug kur truputį pašals, o dienomis temperatūra bus artima nuliui.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)