Tenoras Edgaras Montvidas „Facebook“ tinkle paskyrė klausimus P. Gražuliui: „Kokią paskutinę knygą laikėte rankose (ir skaitėte) ir kada? Ar žinote, kuo skiriasi opera nuo operetės? Kuriame amžiuje kūrė Šekspyras? Kokia paskutinė Oskaro Koršunovo premjera? Kokios tautybės kompozitorius Philipas Glassas?“

Tiesa, E. Montvidas paklausė ne tik su kultūra susijusių klausimų: „Ar jums vieta būti kultūros komitete? Ar jums iš vis vieta būti Seime?“

DELFI susisiekus su P. Gražuliu, šis, nespėjęs išklausyti žurnalistės klausimo, pateikė savo atsakymą ir baigė pokalbį. „Žinote, tegul jis paklausia, kokias kelnes dėviu ir kokius apatinius. Čia į kiekvieno klausimus aš neatsakinėsiu. Aš į labai daug klausimų atsakinėju“, – sakė P. Gražulis ir baigė pokalbį.

Edgaras Montvidas

DELFI primena, kad į Seimo Žmogaus teisių komitetą P. Gražulis buvo paskirtas prieš savaitę. Antradienį konservatoriai Andrius Navickas bei Sergejus Jovaiša ir liberalė Viktorija Čmilytė-Nielsen kreipėsi į parlamento vadovybę ragindami atšaukti jį iš komiteto ir „neleisti labai svarbiam Žmogaus teisių komitetui, svarstančiam itin jautrius klausimus, tapti politinės klounados vieta“.

Po šio kreipimosi buvo sušauktas parlamentinių frakcijų seniūnų susirinkimas, po kurio buvo paskelbta, kad P. Gražuliui bus siūloma dirbti Kultūros komitete.

Antradienį DELFI viešėjęs P. Gražulis teigė, kad yra vertas dirbti Žmogaus teisių komitete. „Nė vienas Seimo narys neturi didesnės moralinės teisės būti žmogaus teisių komitete“, – teigė P. Gražulis.

P. Gražulis teigė, kad jokiais būdais savo noru nepaliks vietos Žmogaus teisių komitete: „Jei manęs prašys, aš nesitrauksiu. Jei Seimas prievarta mane išmes – tai jų valia. Primins kažkiek sovietmetį.“

Po to, kai Seimo nariai paviešino savo kreipimąsi, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis paskelbė, kad dėl P. Gražulio darbo Žmogaus teisių komitete tarsis frakcijų seniūnai. Po susirinkimo paaiškėjo, kad P. Gražuliui bus siūloma dirbti Kultūros komitete. „Yra sutarimas, kad Petras Gražulis tikrai neturėtų būti Žmogaus teisių komitete, ir nutarta siūlyti jam pereiti į Kultūros komitetą. R. Karbauskis pasakė, kad jam, kaip Kultūros komiteto pirmininkui, tinka visi Seimo nariai, ir P. Gražulis tinka. Tik reikia dar su pačiu P. Gražuliu suderinti“, – po susirinkimo BNS sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas.