„Rugpjūčio mėnesį į Generalinę prokuratūrą buvau iškviestas kaip liudininkas atsakyti į klausimus apie mano vardu pavadinto paramos fondo veiklą ir kitas su šia byla žinomas aplinkybes.

Kaip liudininkas iš prokuratūros aš ir išėjau. Šiandien žiniasklaida pranešė esą prokuratūros teigimu aš esu specialusis liudininkas.

Man tai esmės nekeičia – bendradarbiavau ir bendradarbiausiu su teisėsauga, kad ši byla būtų kaip galima greičiau ištirta ir visuomenei būtų atsakyta į visus klausimus“, – feisbuke rašo jis.

Politiko teigimu, jo vardu pavadinto paramos fondo veikla buvo ir yra visiškai skaidri ir vieša.

„Savo iniciatyva kitą savaitę dar kartą susitiksiu su prokuroru ir atsakysiu į visus klausimus, jei tokių tik atsiras“, – tikino jis.

DELFI primena, kad „Lietuvos rytas“ šeštadienio rytą pranešė, kad G. Steponavičius atliekamame ikiteisminiame tyrime apklaustas kaip specialusis liudytojas. Tai patvirtino Generalinė prokuratūra.

Tokį statusą turintis asmuo bet kuriuo metu gali tapti įtariamuoju.

DELFI žiniomis, prokurorai aiškinasi, ar tikrai galimas kyšis, kurį, įtariama, iš „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio paėmė E. Masiulis, nebuvo skirtas partijai.

Specialiųjų tyrimų tarnybos ir Generalinės prokuratūros atliekamame tyrime R. Kurlianskiui yra pareikšti įtarimai dėl poveikio buvusiems Seimo nariams V. Gapšiui ir E. Masiuliui.

Įtariama, kad V. Gapšiui buvo pasiūlytas 25 tūkst. Eur kyšis, kuris turėjo būti suteiktas nuolaidomis transliuojant Darbo partijos politinę reklamą LNK televizijoje bei suteikiant paramą viešąjai įstaigai. Taip pat įtariama, kad R. Kurlianskis esą bandė paveikti V. Gapšį, kad šis darytų įtaką partijos frakcijai Seime svarstant klausimą dėl Kaišiadorių rajono apylinkės teismo pirmininkės Editos Dambrauskienės skyrimo generaline prokurore.

Tuo metu E. Masiuliui, įtariama, buvo perduotas 106 tūkst. Eur kyšis už tai, kad šis paveiktų Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime narius svarstant įstatymo projektus dėl kelio „Vilnius-Utena“ ir vartojimo kreditų bei už poveikį Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariams – kad klausimo svarstymas dėl paminklo Jonui Basanavičiui pastatymo vietos būtų išbrauktas iš tarybos darbotvarkės.

Nei R. Kurlianskis, V. Gapšys, nei E. Masiulis jiems pareikštų įtarimų nepripažįsta.

Po įtarimų pareiškimo E. Masiulis, žadėjęs nustebinti visą Lietuvą paaiškindamas su įtarimais susijusias aplinkybes, po kelių mėnesių teigė, kad iš verslininko pinigus buvo pasiskolinęs.