Tokia išlyga bus galima pasinaudoti tais atvejais, kai pradinukų tėvai ar globėjai negali dirbti per atstumą ir tuo pačiu užtikrinti vaikų priežiūros namuose. Tokios sąlygos taikomos išimtinai medikų, specialiųjų tarnybų pareigūnų bei kitų profesijų atstovams, jei jų darbas tiesiogiai susijęs su COVID-19 pandemijos valdymu bei prevencija, taip pat esant neišvengiamai būtinybei.

Norėdami pasinaudoti tokia galimybe, tėvai per nustatytą laikotarpį ugdymo įstaigoms turės pateikti savo darbo pobūdį patvirtinančius dokumentus, pabrėžiama Kauno miesto savivaldybės pranešime.
Laikantis visų saugumo reikalavimų, mokyklose bus užtikrinama vaikų, kurių tėvai darbo funkcijas privalo atlikti darbo vietoje ir negali dirbti nuotoliniu būdu, priežiūra ir maitinimas. Tačiau įprastos tiesioginės pamokos nevyks – su pagalbos specialistų priežiūra savo mokyklose mažieji kauniečiai taip pat mokysis nuotoliniu būdu.

Kitais atvejais tėvai, negalintys dirbti nuotoliniu būdu ir prižiūrėti pradinuko, turi galimybę gauti ligos išmoką. Už vaiko priežiūrą ji gali būti mokama vaiko tėvams, globėjams ar dirbantiems seneliams.
Vidurinis, pagrindinis bei neformalus ugdymas ir toliau vyks nuotoliniu būdu.

„Kauno vaikų darželių veikloje nuo pirmadienio jokių pakitimų nenumatoma. Jie veiks įprastai. Vis dėlto tėvams rekomenduojama ir jų prašoma, jei tik yra galimybė, tiek darželinukų, tiek ir priešmokyklines grupes lankančių vaikų į ugdymo įstaigas nevesti“, – sakoma Kauno savivaldybės pranešime.