Dvejus metus besitęsęs slaptas vyro romanas su kita moterimi išaiškėjo. Nors jis ir tvirtina, kad viskas tarp jo ir meilužės baigta, bet išduota žmona vis tiek negali nustoti galvoti apie savo konkurentę. Perskaitytos jos vyrui rašytos romantiškos žinutės priverčia tik dar labiau nerimauti, kyla keistos  mintys, kad gal lietuvė niekada neprilygs aistringai rusei. Tačiau santykių specialistas pabrėžia, kad  nesvarbu, kokia tos meilužės ar meilužio tautybė ir kokia išvaizda, o viską nulemia kiti dalykai.

Vis dėlto, psichologo teigimu, žmonės iš principo nėra linkę būti ištikimi. Lieka svarbus klausimas, ką tokiu atveju daryti? T. Lagūnavičius sako, kad reikia atsiminti bent penkis dalykus, kuriuos pora turėtų stengtis daryti kiekvieną dieną.

Paklaustas, ar verta gaivinti santykius po įvykusios neištikimybės, T. Lagūnavičius pasitelkė metaforą.

„Ar galima suklijuoti sudužusį puodelį? Taip. Ar galima iš jo gerti? Taip. Tačiau tas puodelis jau bus šiek tiek kitoks. Taigi, su santykiais po išdavystės vyksta panašiai, nors kartais ir nebepavyksta jų suklijuoti. Apskritai, galbūt mano požiūris gali pasirodyti radikalus, bet aš nesistebėčiau, kad vyksta neištikimybės. Manau, tai yra norma, kad kurį laiką esi ištikimas, kurį laiką – ne.

Šiuolaikinis postmodernus kapitalizmas reikalauja darbo jėgos mobilumo, o šeima yra apribojimas. Iš principo, ši sistema ir skatina tokį gyvenimo būdą, kad jeigu reikia, pakilai ir nuvažiavai į kitą vietą gyventi. Taigi, mobilumo klausimas tampa labai svarbus ir jis tampa trikdžiu ramiam šeimyniniam gyvenimui.“

Pasiteiravus psichologo, ar galima nuspėti, kad partneris arba partnerė yra neištikimi, jis pateikė pagrindinius požymius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)