Mergina naujienų portalui papasakojo, kad po gaisro ugniagesiai nustatė, jog jis kilo antrojo namo aukšte, kur buvo virtuvė, o jo židinys – šaldytuvas.

„Tas šaldytuvas buvo pirktas prieš kokius trejus metus, nebuvo senas, tikrai stengėmės tinkamai prižiūrėti. Svarbiausia, kad virtuvėje turėjome atskirą saugiklį ir jeigu kažkas trumpina, iškart turėjo virtuvėje atjungti elektrą. Ten buvo viskas naujai padaryta, todėl labai keista, kad laiku nesuveikė.

Aš pati įsiplieskus ugniai buvau pirmajame aukšte ir greitai supratau, kad ilgiau delsti negalima, reikia bėgti, nes greitai galėjo įgriūti lubos. Tikrai baisu prisiminti.“

Šiuo metu, pasakojo K. Šabūnaitė, visa šeima glaudžiasi geranoriško žmogaus nenaudojamame bute. Jiems čia leista pasilikti iki kovo mėnesio. Tačiau atstumas nuo šio buto iki namų yra nemažas, o vis tiek reikia važiuoti, nes reikia kieme likusius augintinius pamaitinti ir pavedžioti.

„Kai surinkome reikiamą pinigų sumą, nusipirkome mobilų namelį, kad būtume kuo arčiau savo namų aplinkos. Vis tiek reikia rūpintis ten likusiais gyvūnais, ten savas sklypas, reikia ir kažkada pradėti sudegusio namo griovimo darbus. Tiesiog yra daug patogiau, kai gali tai daryti visąlaik būdamas vietoje. Nesitikėjome surinkti tiek pinigų, nes jis tikrai yra brangus.“

Mergina pasakojo, kad kol kas iškart į mobilų namelį keltis negali, nes reikia jį tinkamai apšiltinti, o tam kol kas pinigų nėra.

„Tiesa, domėjomės namelio apšiltinimu, tačiau kol kas tam neturime pakankamai pinigų. Iš tikrųjų, tai yra irgi labai brangus dalykas. Patiems tai daryti yra sunku, nes vis dėlto tai yra mobilus namelis ir reikia, deja, samdyti profesionalą, nes ten viskas kitaip. Bet džiaugiamės, kad įsigijome tokį namelį. Jame yra pakankamai daug vietos, kad tilptų mūsų visa šeima. Jo dydis yra 40 kvadratinių metrų“

Paklausta, ar jų šeima bandys statyti naują namą, K. Šabūnaitė tikino, jog vis dar nėra iki galo susitarta dėl draudimo išmokos.

„Mums vis dar atstovai skambinėja ir klausinėja įvairiausių klausimų. Pasak jų, jeigu namo sienos dar nesugriuvusios, tai namas dar stovi ir iškart muša kainą. Tikrai aišku, kad negausime visos sumos, kiek jis yra įvertintas. Tiesa, galvojame, kad naujam namui pasistatyti pinigų turėtų užtekti, tačiau dėl vidaus įrengimo tikrai abejojame. Net ir elementarus šildymo įrengimas yra brangus dalykas.“

Mergina liūdėjo ne tik dėl visą turtą pasiglemžusio gaisro, bet ir dėl dviejų augintinių netekties, kurie žuvo gaisre nespėjus jų laiku išnešti. Vis dėlto ji neslėpė dėkingumo, kad ištiesti pagalbos ranką išdrįso ne tik gerai pažįstami žmonės, bet ir niekada nesutikti.

„Ne visiems spėjome padėkoti, todėl ir norėjome tai bendrai ir viešai padaryti. Tikrai buvo labai daug prisidėjusių žmonių ir netgi ta pati miestelio bendruomenė, kurioje ne visus pažįstame, padėjo rinkti pinigus. Į pagalbą suskubo nuostabūs žmonės. Jie mums suteikė visokeriopą pagalbą, pradedant nuo daiktų ar pinigų ir užbaigiant palaikymu morališkai. Mano šeima yra labai dėkinga visiems jiems ir likome nustebę, kiek daug yra geraširdžių žmonių.

Mums padėjo ne tik geri kaimynai, draugai, artimieji, mokytojai, bet ir daugybė nepažįstamų. Dėl jų visų mes gavome stiprią atramą judėti toliau. Linkime jiems visiems didelės laimės ir sėkmės, nes gėris grįžta gerumu. Norėčiau, kad mano šeimos padėką pamatytų kuo daugiau žmonių“, – prašė K. Šabūnaitė.

Primename, kad gaisras įsiplieskė sausio 17 d. ir 06.45 val. Bendrajame pagalbos centre (BPC) skubios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 buvo gautas pranešimas apie tai, kad Kaišiadorių rajono savivaldybėje, Kruonio miestelyje, Oginskių g. atvira liepsna dega gyvenamasis namas.

Alytaus BPC pranešė, kad į įvykio vietą buvo išsiųstos Kaišiadorių ir Prienų PGT pajėgos, informacija apie įvykį buvo perduota Kauno greitosios medicinos pagalbos stočiai. Nors ir aukų buvo išvengta, tačiau be namų liko keturi šeimos nariai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)