Ministrė teigė apie Upės gatvės asfaltavimo problemą žinojusi jau prieš aštuonerius metus.

„Premjeras į mane nesikreipė ir net nežinojau prieš aštuonerius metus, kad ta šeima ten gyvena“, – žurnalistams trečiadienį sakė ministrė.

„Ten yra ne tik Smilgių kaimas, ten yra aplinkiniai kaimai, kur žinome, kad ta infrastruktūra iki šiol dar nepataisyta“, – teigė ji.

Ji taip pat tvirtino nebendravusi apie tai ir su premjero žmona Silvija Skvernele.

R. Tamašunienė pabrėžė apie Upės gatvės asfaltavimą bendravusi su Vilniaus rajono savivaldybe ir Lietuvos automobilių kelių direkcija.

„Aš ne su Vyriausybe, su institucijomis bendravau – su savivaldybe, su Kelių direkcija“, – kalbėjo vidaus reikalų ministrė.

Ji teigė, kad pagrindinės problemos Nemenčinės vienmandatėje apygardoje, kur ji yra išrinkta Seimo nare, yra infrastruktūros.

„Pirmiausia, noriu pasakyti, kad esu vienmandatė Seimo narė ir šiuo metu daug padėkų – šimtais padėkų – už darbus, išsprendžiamas problemas, su kuriomis kreipiasi bendruomenė, pavieniai asmenys“, – teigė R. Tamašunienė.

„Pagrindinės problemos mūsų vienmandatėje apygardoje, kadangi tai yra Vilniaus rajonas, yra infrastruktūra: šaligatviai, pėsčiųjų takai. Žemės grąžinimo klausimų irgi daug“, – sakė ji.

Pasak ministrės, jos, kaip vienmandatėje išrinktos Seimo narės pareiga, reaguoti į gyventojų keliamas problemas ir jas spręsti.

Be kita ko, R. Tamašunienė sakė pati pasiūliusi bendruomenei kreiptis į savivaldybę dėl Upės gatvės asfaltavimo.

„Pati bendruomenė mano pasiūlymo dėka kreipėsi į savivaldybę, prisidėjo finansiškai – žmonės susimetė ir kartu su savivaldybe atliko vienos atkarpos, kur labiausiai dulkėjo, labiausiai buvo nepatogu, asfaltavimo darbus“, – kalbėjo ministrė.

Premjero sutuoktinė S. Skvernelė Vilniaus rajono Upės gatvės bendruomenę uždaroje feisbuko grupėje paragino balsuoti už vidaus reikalų ministrę R. Tamašūnienę dėl jos pastangų, siekiant kelio asfaltavimo.

Premjero sutuoktinės įrašo kopija trečiadienį pasklido socialiniuose tinkluose.

Ministro pirmininko S. Skvernelio atstovas spaudai Tomas Beržinskas nepaneigė įrašo autentiškumo ir pavadino tai asmeniniu pasisakymu.

Kaip matyti iš įrašo kopijos, S. Skvernelė paprašė vienmandatėje rinkimų apygardoje balsuoti už R. Tamašunienę, nes „tai yra žmogus, kuris nuolat primindavo mūsų kelio problemas Vilniaus rajono savivaldybės darbuotojams“.

S. Skvernelis buvo sulaukęs opozicijos kritikos, kai už Vyriausybės skirtus pinigus buvo išasfaltuotas Upės gatvės ruožas, vedantis į premjero namus.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija šiemet birželį paskelbė neturinti duomenų, kurie leistų teigti, kad premjeras galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus, nes Vyriausybės dokumentuose konkreti gatvė nebuvo minima.

S. Skvernelis visada teigė, kad jis nedarė jokios įtakos Vilniaus rajono savivaldybės sprendimui lėšas nukreipti Upės gatvės asfaltavimui.

R. Tamašunienė buvo išrinkta Nemenčinės vienmandatėje apygardoje, ten pat kandidatuoja ir dabar.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)