Šiais metais pasidabinusi išskirtinėmis šviečiančiomis dekoracijomis, muzikuojančia Kalėdų egle bei šventinių instaliacijų gausa, Palanga, vos išlydėjusis dalį savo svečių, jau priiminėja naujus, džiaugiasi savivaldybė.

Į kurortą atvyksta rusakalbiai, norintys sausį čia sutikti stačiatikių Kalėdas.

Per Naujuosius Palanga buvo sausakimša – norintieji pajūrio kurorte sutikti 2014-uosius beveik šimtu procentų užpildė kurorto viešbučius.

Vietos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Giedrė Kvedaravičienė pasidžiaugė, kad Palanga, sulaukusi didelio būrio svečių kalėdiniu laikotarpiu, neištuštėjo ir dabar.

„Aišku, dalis svečių išvyko, tačiau didžioji dalis Palangoje pasiliko iki Trijų Karalių. Labai smagu, kad nuo Kalėdų pirmosios dienos iki Trijų karalių Palangoje yra gana didelis kiekis svečių, ir kurorte juntamas šventinis šurmuliukas, šiek tiek primenantis vasarą“, – kalbėjo G. Kvedaravičienė. Jos teigimu, svečių šventiniu laikotarpiu šiemet Palangoje sulaukta kiek daugiau, nei sutinkant 2013-uosius.

Tiesa, jau tapo tradicija, kad po Naujųjų svečiai Palangoje keičiasi – dalis pajūryje šventes sutikusių lietuvių išvažiuoja namo, tačiau į kurortą atvyksta rusakalbiai užsieniečiai, ir šie metai nėra išimtis.

Kurorto verslininkas, viešbučio „Diemedis“ savininkas Gintaras Sičiūnas neabejoja – didieji Palangos viešbučiai, galintys savo klientams pasiūlyti ne tik nakvynę, bet ir SPA procedūrų bei kitokių pramogų, tikrai pajuto svečių iš Rusijos pagausėjimą. Tuo įsitikinti, pasak verslininko, gali kiekvienas – pakanka atkreipti dėmesį į mieste važinėjančių automobilių numerius. „Maskva, Sankt Peterburgas, kiti Rusijos miestai – akivaizdu, kad Palangoje gausu svečių iš Rusijos“, – sakė G. Sičiūnas.

Tad net ir šventiniam šurmuliui kiek atslūgus, kurorto verslininkai neturi kada atsikvėpti. Nors šiuo metu Palanga nėra sausakimša, kokia buvo sutinkant Naujuosius, tačiau viešbučiai svečių gausa skųstis tikrai negali. „Sutinkant katalikų Kalėdas ir Naujuosius Metus Palangoje daugiausia buvo lietuvių – svečiai iš kitų šalių sudarė maždaug 35 proc. visų atvykusiųjų. Tačiau dabar, artėjant stačiatikių Kalėdoms, į Palangą važiuoja rusai, daugiausiai – iš Kaliningrado srities, taip pat – Latvijos rusai“, – sakė Palangos turizmo informacijos centro direktorėA. Valužienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (257)